Новини

 

Міжнародна конференція Київ-Тулуза на хімічному факультеті

07.06.2017

6 червня 2017 року на хімічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося урочисте відкриття IX Міжнародної конференції з хімії Київ-Тулуза (ICKT-9), присвяченої 100-річчю Федора Cеменовича Бабічева.

На відкритті заходу, що триватиме з 6 по 9 червня,були присутні аташе Посольства Франції в Україні С. Ріголе, проректор з наукової роботи В. С. Мартинюк та представники Київської міської державної адміністрації.

Минуло 16 років з часу проведення першої конференції, що у 2001 році народилася як символ взаємного бажання науковців двох країн розвивати співробітництво між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Університетом Поля Сабатьє (Тулуза, Франція). Відтоді Київ і Тулуза щороку по черзі стають господарями цього наукового заходу.

 У 2011 році зусиллями наших французьких колег 6-та конференція стала міжнародною. Сьогодні до Києва приїхали дослідники з Франції (Тулуза, Анже, ЛеМан, Орлеан), Азербайджану, Алжиру, Естонії, Індії, Канади, Мексики, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Пакістану, Польші, Росії, Румунії, Туреччини, України (Київ, Харків, Львів, Одеса, Тернопіль, Чернівці, Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Ужгород, Рівне).

Цьогорічна конференціязібрала доповіді з усіх напрямків хімії. Додатково до наукової програми організовано секцію науково-популярних доповідей з сучасної хімії для студентів молодших курсів, школярів та учасників Малої Академії наук.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024