Новини

 

Нобелівський лауреат Вернон Сміт зустрівся з ректорами українських ВНЗ

02.06.2017

1 червня 2017 року КНУ імені Тараса Шевченка відвідав лауреат Нобелівської премії у галузі економіки (2002) Вернон Ломакс Сміт.

Всесвітньовідомий вчений є фундатором експериментальної економіки, професором Школи бізнесу та економіки імені Джорджа Л. Аргірос при Університеті Чепмен та Школи права в Оранж (Каліфорнія, США), почесним членом Американської економічної асоціації, членом Національної Академії Наук США, почесним членом відомих наукових організацій: Економетричної спільноти (EconometricSociety), Американської асоціації сприяння розвитку науки (American Associationforthe Advancement of Science), Американської академії мистецтв і наук (American Academy of Artsand Sciences), лауреатом премії Адама Сміта (1995).

Його супроводжував Роман Шеремета, науковий співробітник Економічного Наукового Інституту  університету імені Чепмана (Каліфорнія, США).

В університеті відбулася зустріч Вернона Сміта з членами Спілки  ректорів ВНЗ України.

У зустрічі взяли участь Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, ректори, проректори, керівники факультетів, кафедр, науково-методичних підрозділів провідних університетів України.

В стінах Шевченкового університету гостей привітав Президент Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич акцентувала на важливості цього візиту з огляду на реформування освіти в Україні та забезпеченні якості вищої освіти, зокрема економічної, а ще за надану можливість українським молодим науковцям почути передові думки вченого та перейняти досвід досягнення успіху.

Спілкування лауреата Нобелівської премії з економіки 2002 року Вернона Сміта з присутніми відбувалося у формі діалогу.

Він розповів про своє життя, етапи становлення як науковця, про нюанси середньої та вищої, державної та приватної освіти в США, відповів на запитання учасників зустрічі. Суттєві доповнення та зауваження з власного досвіду в ході дискусії надавав Роман Шеремета.

Під час зустрічі Вернон Сміт презентував колективну монографію «Реформація: успіх Європи і шанс для України» за редакцією Романа М. Шеремети та Ольги Романенко. В роботі багато уваги приділено конкретним механізмам впровадження принципів Реформації у розвиток різних сфер і галузей життєдіяльності України: політичної, освітньої, економічної, юридичної, медичної, соціальної тощо.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024