Новини

 

Акордеон у Мистецькому салоні звучав як у Парижі

01.06.2017

Неймовірно симпатичний, талановитий, вишуканий імпровізатор  і вже остаточно  НАШ університетський маестро Сильвіо Вілер – диригент зі Швейцарії, якого знає і цінує весь музичний світ, як і обіцяв,  привіз до нас дух і романтику невідомої Франції. Невідомої, бо Сильвіо Вілер залишається вірним своєму кредо – знайомити шанувальників з маловідомими європейськими музичними шедеврами.

І відкрив  нам цей світ шедеврів,  створений ним з українських віртуозів симфонічний оркестр «Золоті ворота Києва», що під орудою маестро з кожним концертом набуває все більшої довершеності виконання.

Тож уславлені Жорж Бізе і Моріс Равель  виявилися особливими, невідомими широкому загалу шанувальників.

 І хоча Моріс Равель автор 85-ти творів, його «Концерт №1 до мажор для ф-но з оркестром», чудовий твір, написаний наприкінці творчого життя, мало виконуваний в публічних концертах. Сильвіо Вілер включив його до свого проекту «Музика народів Європи».

Партію фортепіано віртуозно і натхненно виконала заслужена артистка  України  Наталія Кравченко.

Таким же відкриттям для публіки стали «Інтродукція і алегро для арфи з оркестром» того ж М. Равеля (солістка Єва Панченко) та «Симфонія №1 «Юнацька» перший консерваторський опус Жоржа Бізе.

А потім сталося неймовірне. Під шквал оплесків зазвучали щемні  звуки акордеона в руках заслуженого артиста України Вадима Жаворонкова.

Присутнім у цей вечір, а серед них, як і на всіх концертах під орудою Сильвіо Вілера, був справжній меломан, шанувальник класичної  і джазової музики  ректор КНУ Леонід Губерський,  було подаровано  «Танго для Клод» авторства «священного монстра джазу», неперевершеного Рішара Гальяно.

 І вже майже в стані «екстазі» зал купався у небесних хвилях шлягера «Під  дахами Парижа».

Таким було закриття сезону у Мистецькому салоні університету, що став справжньою  культурною Меккою для шанувальників прекрасного. І як обіцяли  Сильвіо Вілер і директор МЦКЕВ Надія Максименко наступний буде ще цікавішим.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024