Новини

 

Урочистості на підготовчому з нагоди випуску

26.05.2017

24 травня в Головному корпусі Університету відбулися урочистості з нагоди вручення випускникам підготовчого відділення – абітурієнтам природничо-наукових та інженерно-технічних спеціальностей – Свідоцтв про нарахування додаткового бала.

На урочистостях були присутні батьки та друзі здобувачів, а також викладачі та співробітники підготовчого відділення.

У своєму зверненні до випускників завідувач підготовчого відділення КНУ Ірина Ляшенко наголосила на тому, що викладацький склад ПВ докладає усіх зусиль, щоб високоякісно і всебічно підготувати до ЗНО не лише школярів-киян, а й мешканців інших регіонів України.

Статистика попередніх років була відносно рівною: претендувало на здобуття балів близько 200 осіб, близько 10% – отримували відзнаку ректора, близько 10% – не долали «поріг».

 Цього року статистика дещо змінилася: лише 150 слухачів успішно витримали атестацію з профільних предметів (математики, фізики, біології, хімії, географії) і здобули високі бали. Однак стало більше й тих, хто отримує грамоту.

Ірина Ляшенко у своєму зверненні схвалила рішення слухачів ПВ здобувати вищу освіту в найкращому університеті країни -  КНУ імені Тараса Шевченка й побажала молоді успіхів під час вступної кампанії.

Випускників також привітали Голова Студентського парламенту Університету Станіслав Гречка, який відзначив роль Університету в розвитку вітчизняної науки, його високий міжнародний статус.

Перед потенційними абітурієнтами виступили також заступник директора Інституту високих технологій Галина Грабчук і заступник директора Інституту біології та медицини Тарас Компанець.

Урочисті збори завершилися дружніми оплесками  присутніх під час врученням Свідоцтв.

 Олена Сапожнікова

Фото: Вікторія Грицун, Тетяна Воротняк

 

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024