Новини

 

Прикладна лінгвістика – це перспективно і сучасно

22.05.2017

18 травня в актовій залі Інституту філології КНУ відбулася презентація нової магістерської програми "Прикладна лінгвістика (редакторсько-перекладацька та експертна діяльність)".

У рамках семінару-презентації виступали представники наукових галузей та професійних сфер, у яких може реалізувати свої знання та вміння прикладний лінгвіст. Нагадаємо, що освітня програма з прикладної лінгвістики за ОР "бакалавр" була відкрита 4 роки тому. За цей час студенти брали участь у Хакатоні та інших проектах щодо розробки програмного забезпечення, де продемонстрували високий рівень фахової підготовки. Цьогоріч буде вперше здійснюватися набір на прикладну лінгвістику за ОР "магістр".

Відкрила семінар і представила спікерів доцент кафедри української мови та прикладної лінгвістики Оксана Зубань, яка є куратором освітньої програми з прикладної лінгвістики.

Про фонетичну експертизу, що є невід'ємною частиною судово-експертної діяльності, розповіла Іванна Горбач-Кудря, завідувач відділу досліджень відео- та звукозапису Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Стрімкий розвиток інформаційних технологій вимагає від мовознавців якісно нових фахових навичок. За останні роки у нашому житті з'явилися нові філологічні професії. Про одну із таких професій - SEO-копірайтинг - розповіла к. філол. н., інтернет-маркетолог Тютенко.

Олександр Марченко, професор кафедри математичної інформатики Київського національного університету імені Тараса Шевченка виступив із доповіддю на тему: "Natural Language Processing (NLP) як галузь штучного інтелекту".

Про затберуваність на ринку праці фахівців з прикладної лінгвістики говорила й Мар'яна Романишин, Technical Lead, Computational Linguist at Grammarly, Inc.

Насамкінець семінару-презентації Оксана Зубань розповіла про дисципліни, що вивчають майбутні фахівці з прикладної лінгвістики, а також про спеціалізації, що мають змогу обрати студенти-магістри, навчаючись за презентованою освітньою програмою.

Олександра Касьянова, прес-центр ІФ

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024