Новини

 

Конкурс творчих робіт серед школярів «Молодь Київщини за «зелену» економіку»

16.05.2017

13 квітня 2017 року на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося підведення підсумків першого конкурсу наукових робіт серед школярів

«Молодь Київщини за «зелену» економіку».

Конкурс проводився вперше в Україні за ініціативи українсько-німецької кафедри екологічного менеджменту та підприємництва економічного факультету КНУ і за підтримки департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, а також Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH, проекту «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС», партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні».

Економічний факультет успішно реалізує концепцію сучасної екологічно-орієнтованої освіти. Результати конкурсу творчих робіт серед школярів стали яскравим підтвердженням такої співпраці. Виступи та нагородження учасників конкурсу відбувалися в рамках V Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених «Зелений бізнес: життя заради майбутнього», яка проводилася українсько-німецькою кафедрою екологічного менеджменту та підприємництва 12-13 квітня 2017 р. на економічному факультеті. У конкурсі взяли участь 40 учасників із 27 шкіл – учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва та Київської області.

На урочисту подію підведення результатів першого конкурсу творчих робіт «Молодь Київщини за «зелену» економіку» приїхало 48 осіб (учнів, батьків, учителів).

Підведення підсумків конкурсу розпочалося із виступу Анжели Ігнатюк,  д.е.н., професора, заступника декана з наукової роботи економічного факультету КНУ, яка привітала присутніх учасників та відзначила актуальність і своєчасність проведення конкурсу в сучасних умовах «озеленення» економіки та переходу суб’єктів господарювання на принципи сталого розвитку.

З вітальним словом до учасників конкурсу виступила Галина Купалова, завідувач українсько-німецької кафедри екологічного менеджменту та підприємництва КНУ, д.е.н., професор. Вона наголосила на високому науковому рівні підготовлених і поданих на конкурс робіт, розказала про освітню та наукову діяльність університету, переваги навчання студентів на економічному факультеті та поділилася досвідом підготовки фахівців із «зеленого бізнесу» на кафедрі екологічного менеджменту та підприємництва.

Привітали конкурсантів члени організаційного комітету: Вільфрід Нойман, д.е.н., гостьовий професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також представники Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH, проекту «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС», партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні».

На секційному засіданні, яке проводилося у залі засідань спеціалізованої ученої ради економічного факультету, виступило 18 конкурсантів із презентаціями результатів своїх наукових досліджень. Представлені на конкурс роботи розкрили погляд молоді на сучасні економіко-екологічні проблеми міста Києва і Київської області та шляхи їх вирішення. Серед основних питань, що розглядалися учасниками, значне місце відведено удосконаленню систем збирання і переробки твердих побутових відходів. Крім того, розглядалися рекомендації щодо підвищення енергоефективності об’єктів соціальної інфраструктури та житлового фонду, розвитку «зеленого» будівництва.

За результатами конкурсу творчих робіт серед школярів «Молодь Київщини за «зелену» економіку» місця розподілилися таким чином:

Диплом першого ступеня:

1. Ладижев Єгор Андрійович, Славутицький ліцей Славутицької міської ради Київської області. Тема роботи «Біотехнологічна утилізація органічних відходів: проблеми та перспективи». Науковий керівник  Рафаловська Наталія Олексіївна.

2. Олешко Євген Вадимович, Гімназія №191 ім. П.Г. Тичини з поглибленим вивченням іноземних мов м. Києва. Тема роботи «Шляхи розвитку та економічна доцільність утилізації сміття в Києві та Київській області». Науковий керівник Кухар Любов Олексіївна.

Диплом другого ступеня:

1. Яковлєва Владислава Сергіївна, Загальноосвітній навчальний заклад ІІ−ІІІ ступенів «Фінансовий ліцей» Подільського району м. Києва. Тема роботи «Підвищення екологічної безпеки при транспортуванні побутових відходів на урбанізованих територіях». Науковий керівник Мірошниченко Т.А.

2. Панішко Аліна Русланівна, Аркадіївський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» Згурівської районної ради Згурівського району. Тема роботи «Антропогенний вплив як чинник обезводнення криниць жителів села АркадіївкаЗгурівського району Київської області». Науковий керівник  Жовтоног Людмила Михайлівна.

Диплом третього ступеня:

1. Степанюк Ірина Русланівна, Ліцей «Голосіївський» № 241 м. Києва. Тема роботи «Зникаючі види провісників весни та відновлення підсніжників у екосистемі Голосіївського лісу». Науковий керівник Полегенько Алла Григорівна.

2. Похилий Олексій Юрійович, Комунальний заклад «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №247 з поглибленим вивченням іноземних мов» Деснянського району міста Києва. Тема роботи «Вплив автотранспорту на забруднення ґрунту». Науковий керівник  Петренко Ольга Андріївна.

3. Пилипенко Ростислав Андрійович, Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням української мови та літератури № 273 м. Києва. Тема роботи «Геоекологічні проблеми Голосіївського району на прикладі вулиці проспект Науки». Науковий керівник Лук’янчикова Тетяна Миколаївна.

Учасники конкурсу отримали збірники опублікованих наукових робіт, поданих на конкурс, грамоти та подарунки від економічного факультету, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH, проекту «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС», партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні». Учителям-науковим керівникам були вручені грамоти і Глосарій «зеленого» бізнесу, розроблений творчим колективом науковців, викладачів економічного факультету.

Щиро вітаємо переможців конкурсу! Запрошуємо учасників конкурсу приєднатися до студентської спільноти економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка!

Кафедра екологічного менеджменту та підприємництва запрошує учасників конкурсу продовжити наукові дослідження з еколого-економічної тематики  під час навчання за освітньою програмою «Торгівля, логістика та екологічне підприємництво» в рамках спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024