Новини

 

Вчена Рада КНУ зосередила увагу на роботі спеціалізованих вчених рад

16.05.2017

Планове засідання Вченої ради КНУ відбулося  15 травня 2017 року. Його початок був урочисто приємним. Голова Вченої ради академік Леонід Губерський вручив доктору економічних наук, професору, завідувачу кафедри економічного факультету КНУ Галині Іванівні Купаловій Почесну Грамоту Верховної Ради України.

Відзнаку Вченої ради КНУ одержав доктор фізико-математичних наук, професор, академік НУНУ Володимир Никифорович Редько.

64-ох наукових  та науково-педагогічних працівників  було нагороджено  грамотами та подяками КНУ з нагоди Дня науки за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку кваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність. Усіх нагороджених тепло привітав ректор, бажаючи доброго здоров’я та нових наукових здобутків.

 Присутнім та членам Вченої ради завідувач кафедри політології, професор Володимир Цвих представив наукову доповідь «Багатовимірність політичної влади: концептуальний аналіз».

Основним на травневому засіданні ВР КНУ було питання «Про роботу спеціалізованих вчених рад Університету з підготовки наукових кадрів вищої категорії.Доповідь з цього питання зробив проректор КНУ з наукової роботи Віктор Мартинюк. ( повністю з нею можна ознайомитися на сайті НДЧ). Викладені факти та аналіз роботи спецрад викликали жваве обговорення присутніх. Підсумовуючи, ректор наголосив: «Головна відповідальність університету – це якість дисертаційних робіт, що проходять через наші спеціалізовані ради. Тому проходження робіт від кафедри до захисту повинна бути під неухильним контролем. Випадки плагіату мають бути попереджені й виключені на цьому шляху. Порушення процедури захисту дисертаційних робіт так само неприпустиме. Робота спецрад повинна бути бездоганною, довіра до них -  беззаперечною».

 Він також зауважив, що, на його думку, кількість спеціалізованих рад, яких нині нараховується понад 900, повинна бути скорочена і зосереджена у провідних ВНЗ. А їх ефективна діяльність – справа зацікавленості  всіх, а не лише МОН і НАЗЯО.

Вчена рада КНУ проголосувала і взяла за основу Проект ухвали з цього питання.

На засіданні були розглянуті також поточні питання та різне.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024