Новини

 

«Україна – маленькі Штати»: Мустафа Найєм говорив зі студентами про Україну постмайданну

16.05.2017

15 травня 2017 року народний депутат Мустафа Найєм зустрівся зі студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка і поспілкувався про Україну постмайданну.

Автор відомого заклику в соцмережі 21 листопада 2013 року, виступив зі своїми поглядами на ситуацію в державі після Революції Гідності, відповів на запитання, обговорив погляди на майбутнє разом із присутніми.

Мустафа Найєм розповів, як після закінчення університету в його житті була Помаранчева Революція. Згадав усю ейфорію і розчарування. При цьому, з початком нової революції через 10 років яскравих і потрібних країні лідерів таки знову не було. «Станом на 2015 рік покоління було не готовим взяти на себе відповідальність», - сказав нардеп, аналізуючи поведінку активістів його покоління, і наголосив: - Рано чи пізно в цій країні владу візьмете ви».

Для побудови громадянського суспільства, на переконання Найєма, важливо вміти комунікувати, об'єднуватися і йти далі. «99% населення знає, що робити, але ніяк не діє. А прагматичне питання підміняють емоційним. Варто відкинути думки, що ми маємо бути частиною чогось. Давайте будемо собою», - наголосив спікер.

Мустафа Найєм звернувся до присутніх, переважна більшість яких опановують політологію в університеті: «За сучасних політиків ви гірші лиш одним - у вас не має стільки нахабності і цинічності».

В аудиторії були питання про важелі впливу молоді на майбутнє країни через органи влади, про місце країни в геополітиці. «Україна для мене - маленькі штати Америки: велика країна, багато народів, культур, релігій. Не варто думати, що «десь там» краще, що там є щось таке, чого в Україні нема. Там є «щось таке». Однак можна поїхати вивчити і «це щось» привезти».

Насамкінець, Найєм побажав присутнім: «Ідіть проти течії. Помиляйтеся. У вас є право на помилку ще 8-10 років. Краще помилятися зараз, пізнаючи кращі і гірші свої сторони, ніж опинитися в ситуації, коли будете думати, що ви дуже круті, проте будете дуже боятися щось робити у суспільстві».

 

Прес-центр ІФ

Текст - Каріна Дорошенко,

Фото - Олексій Баклайкін

Центр комунікацій

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024