Новини

 

Пам’яті професора Олександра Шевченка

15.05.2017

На базі кафедри історії права та держави юридичного факультету відбувся науково-практичний круглий стіл «Концепція та методологія історії українського права», присвячений пам’яті відомого дослідника історії українського права професора Олександра Шевченка.

До його роботи долучилися представники багатьох провідних вищих навчальних закладів України: Інституту держави і права імені В. М. Корецького, Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного авіаційного університету, Тернопільського національного економічного університету, Полтавського університету економіки й торгівлі, Національної академії Служби безпеки України, Національної академії внутрішніх справ, Національного університету «Одеська юридична академія» та інші.

До учасників звернулися ректор Київського національного університету Губерський Леонід Васильович, декан юридичного факультету, професор Гриценко Іван Сергійович, доктор історичних наук, професор Калакура Ярослав Степанович. У виступах прозвучало багато теплих слів на адресу Олександра Оксентійовича Шевченка, який зробив величезний внесок в дослідження історії права та залишив достойних учнів, які продовжують його справу. Учасникам круглого столу спікери побажали плідних дискусій та конструктивних результатів.

На пленарному засіданні було обговорено актуальні проблеми методології історії українського права, дискусійні питання щодо періодизації, наголошено на важливості викладання курсу «Історія українського права» на юридичних факультетах. Підсумком сталарезолюціяпро популяризацію серед студентів історії українського права як світоглядного навчального курсу та активізація наукових досліджень у цій сфері.

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024