Новини

 

Студенти та аспіранти КНУ взяли участь у Всепольському з’їзді наукових гуртків

12.05.2017

 Центр польського права КНУ імені Тараса Шевченка виступив співорганізатором ХІІІ Всепольського з’їзду наукових гуртків факультетів  права та адміністрації, що відбувся 26-28 квітня на базі Вищої Школи Права імені Хелени Ходковської у Вроцлаві. Студентсько-аспірантська спільнота нашого університету отримала можливість взяти в ньому участь. Відповідно до програми з’їзду, учасники мали напружений графік роботи.

Після урочистого відкриття заходу за участю ректора Вищої Школи Права Моніки Філіповської-Тітул учасники З’їзду працювали в секціях: кримінальне право та процес, адміністративне право, економічне і трудове право.

«Пізнавальними для нас виявилися організовані майстер-класи, пов’язані з діяльністю Фондів (неурядових організацій) і Волонтаріату. Так звані варштати були проведені у формі дискусії, що надало нам чудову можливість визначитись із власними вподобаннями», розповіла після повернення аспірантка юридичного факультету Олена Левчишина. «Майстер-класи продемонстрували  суспільну важливість добровільної безоплатної роботи на користь інших людей, які цього потребують. Ми вдячні за організацію цих практичних заходів пані Послy Барабарi Хробак  і прокурору Томашy Сальвi (м. Вроцлав)», зазначив студент магістратури юридичного факультету Андрій Матат.  

У другий день З’їзду студенти та аспіранти представили свої роботи у секціях: судова медицина і криміналістика, цивільне право і процес, конституційне право і права людини. «Важливим доповненням для нас стали практичні заняття, що давали розширене уявлення на відповідні теми.  майстер-класи з антропології «Антропологічна експертиза: визначення  ідентифікаційних ознак людини по залишках з скелетів». Завдяки цій зустрічі учасники отримали відповіді на такі запитання: що таке антропологія, чим займається антрополог на місці злочину, яка різниця між кримінальною антропологією і патологією», поділилася враженнями від роботи другого дня З’їзду третьокурсниця юридичного факультету Наталія  Бадьора.

Також учасники практично випробували отримані знання, працюючи з частинами скелета людини. Ця зустріч була проведена з ініціативи колег Студентського наукового гуртка Антропологів «Ювеніус» Вроцлавського Природничого Університету.

 Аспірант юридичного факультету Марія Дячук розповів, що цікавими були практичні заняття з кримінального права «Виконання дій на місці злочину за допомогою  спеціальної  техніки», що провели представники Вищої Школи Поліції.  «Запам’яталася лекція старшого аспіранта поліції Рафала Котапки  на тему «Балістична експертиза», підкреслила вона.

Студенти відвідали Музей судової медицини, Музей анатомії, а також секційну залу кафедри судової медицини Інституту медичного права Медичного університету у Вроцлаві. Варштати були організовані з ініціативи  колег студентського кола судової медицини і студентського кола медичного права «Безпечна медицина». Учасники цієї зустрічі ознайомилися з колекцією знаряддя лікарів судової медицини, фрагментами шкіри з різним татуюванням, мозку пораненого кулею та іншими експонатами.

В рамках З'їзду студенти та аспіранти юридичного факультету відвідали окружний суд міста Вроцлава і побували у залі засідань 19 ст., в якому сьогодні й досі проходять судові слухання особливо тяжких кримінальних справ та побували у першому кабінеті медіації у м. Вроцлав.

Окрім насиченого наукового життя учасники З’їзду  взяли участь в інтеграційних вечорах, де змогли ближче познайомитися з польською культурою, а також потоваришувати зі своїми іноземними колегами.

Студенти та аспіранти юридичного факультету вдячні всім організаторам  і співорганізаторам Всепольського З’їзду наукових гуртків  та Центру польського права КНУ імені Тараса Шевченка за чудову можливість взяти участь у З’їзді та відвідати м. Вроцлав.

Прес-центр


 

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024