Новини

 

Студенти КНУ запустили додаток Type&Hide

26.04.2017

Студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка представили новий мобільний додаток під назвою Type&Hide.

Особливістю месенджера є здатність приховувати листування від людей, які знаходяться поряд.

У розмові зі «Студвеєм» засновник проекту, студент третього курсу факультету інформаційних технологій Андрій Анісімов розповів, що для виконання такої незвичної функції у додатку передбачили спеціальну клавішу. За її активації, повідомлення маскуються й стають нечитабельними: букви «перетворюються» в чорні цятки, а медіафайли замінюються шаблонними зображеннями.

Скасувати виконання функції можна так само легко, як і активувати її: за повторного натиснення клавіші. Тоді все зображене й написане повертається до свого початкового вигляду. При цьому, приховувати можна як повне листування, так і окремі «меседжі». При наборі текст також можна замаскувати чорними цятками, однак, як зауважує Андрій, це не для всіх зручно. Так, приховування тексту при наборі можна скасувати у налаштуваннях.

Наразі над проектом працює команда з семи людей: засновник, дизайнер і 5 розробників. Ідея додатку з’явилася ще в 2014-му році. Тоді в метро Андрій помітив дівчину, що листувалася і прикривала телефон долонею. Розробка під iOS-платформу розпочалася у вересні 2015-го, а з квітня цього року додаток став доступним у AppStore. На стадії розробки аналог для Android.

Додаток Type&Hide є безкоштовним і не містить реклами. Клієнтська частина написана на Swift 2.0, однак скоро відбудеться перехід на 3.0. Серверна частина написана на Python. Також додаток містить дворівневе шифрування, що робить його безпечним для спілкування.

Студвей

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024