Новини

 

Пройшло перше спільне засідання Підкомітету з гуманітарного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії

04.12.2006
Розширене засідання Підкомітету з питань гуманітарного співробітництва під головуванням Міністра освіти і науки Російської Федерації Андрія Фурсенка та Міністра освіти і науки України Станіслава Ніколаєнка пройшло у залі засідань Вченої Ради Київського університету 1 грудня 2006 року. Засідання відбулося у рамках роботи Українсько-Російської міждержавної комісії Ющенко-Путін, та є підготовкою до зустрічі президентів Російської Федерації та України, що відбудеться в кінці грудня цього року.

«Сьогодні ми зробили важливу справу — забезпечили більш тісне співробітництво України і Росії, ми реалізуємо пропозиції наших президентів», — заявив Міністр освіти і науки Російської Федерації Андрій Фурсенко. За словами Міністра науки й освіти України Станіслава Ніколаєнка, «ціль проведеної роботи — поліпшення взаємовигідного співробітництва в гуманітарній сфері».

До складу підкомітету з гуманітарних питань війшли дев'ять підкомісій, які розглянули питання співробітництва України й Російської Федерації в сферах науки і освіти, в галузі молодіжної та сімейної політики, задоволення культурно-мовних потреб національних менших, культури та інформації, співпраці у сфері туризму, міграції та захисту прав трудових мігрантів, фізичної культури і спорту, охорони здоров'я та соціального забезпечення.

На засіданні Підкомітету з питань гуманітарного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії обговорювалася інформація щодо роботи відповідних підкомісій, йшлося про вдосконалення договірно-правової бази українсько-російської співпраці в гуманітарній сфері та була досягнута попередня домовленість про час і місце проведення чергового засідання підкомітету.

На при кінці зустрічі Міністр освіти і науки Російської Федерації Андрій Фурсенко та Міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко підписали Регламент роботи та Протокол засідання підкомітету.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024