Новини

 

КНУ відвідала делегація освітян Королівства Марокко

13.04.2017

12 квітня КНУ відвідала делегація освітян марокканських навчальних закладів на чолі з викладачем Університету Касабланка   Мохаммедією М. Маламаном.

З делегацією зустрівся проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петро Бех.

Марокканські  гості поділилися своїми враженнями від перебування в Україні. "Я дуже задоволений і менібракує слів, щобпорівняти те, що чув про Україну, і те, що побачив на власні очі. Україна – велика країна! Красива країна!", – сказав один з членів делегації.

Гості приїхали з пропозицією організувати і провести в університеті День Марокко.

Крім того на зустрічі були обговорені перспективи та можливості проведення в КНУ міжнародного форуму для марокканської молоді, зацікавленої здобувати тут освіту. Сьогодні в Марокко спостерігається стрімке зростання інтересу до навчання в Україні.

В даний час у нашій країні навчається близько 5 тисяч марокканських студентів, а протягом 2016 року на навчання в Україну вирушило 2065 марокканців і це майже вдвічі більше, ніж у 2015 році.

Зважаючи на те, що 22 червня цього року відзначається 25-а річниця встановлення дипломатичних відносин між Україною та Королівством Марокко, заходи в КНУ будуть присвячені цій даті.

Планується участь уцих заходах Надзвичайного і Повноважного Посла Марокко в Україні М. Тунсі.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024