Новини

 

Заступник генерального секретаря НАТО Роуз Готтемьоллер у КНУ

06.04.2017

6 квітня 2017 року заступник генерального секретаря Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Роуз Готтемьоллер провела зустріч зі співробітникам, студентами і курсантами Київського національного університету імені Тараса Шевченка. ЇЇ супроводжували Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, керівник відділу відносин з Україною та Росією, Управління політичних відносин та безпекової політики штаб квартири НАТО Радослава Стефанова

На зустрічі були присутні студенти Військового інституту, юридичного факультету та Інституту міжнародних відносин.

Ректор КНУ Леонід Губерський розповів Роуз Готтемьоллер про історію Університету, досягнення студентів і випускників, нововведення у системі української освіти та міжнародну співпрацю КНУ з вищими навчальними закладами по всьому світу.  

У Залі Вченої Ради Роуз Готтемьоллер виступила з короткою промовою. Вона наголосила на твердій позиції НАТО щодо збереження територіальної цілісності та суверенітету України, а також відзначила здобутки нашої держави у процесі розвитку та реформування. Після промови студенти КНУ мали змогу поставити запитання заступнику генерального секретаря. Студентів цікавили аспекти санкцій для Сирії через використання хімічної зброї, розвиток відносин НАТО-Росія, необхідність реформування Альянсу і думки пані Готтемьоллер як політолога та дипломата щодо перспектив України на міжнародній арені.

Крім того, студенти Військового інституту запропонували ініціативу обміну курсантів з державами-членами НАТО, що зацікавила заступника генерального секретаря.

Наприкінці зустрічі ректор Леонід Губерський вручив Роуз Готтемьоллер пам’ятний подарунок від Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024