Новини

 

Запустилася нова інкубаційна програма від YEP

06.04.2017

4 квітня 2017 року стало особливою датою для Київського національного університету імені Тараса Шевченка, адже саме цього дня мережа академічних інкубаторів YЕР оголосила про запуск нової інкубаційної програми на базі студентського бізнес-інкубатора Наукового парку Університету. Проект реалізується за підтримки компанії Cisco Ukraine – провідних виробників і постачальників мережевого обладнання.

Команди-резиденти, індивідуальні учасники, гості та адміністрація долучились до святкового відкриття. Із мотивуючими промовами до учасників звернулися проректор з наукової роботи Віктор Мартинюк, директор Наукової бібліотеки імені Михайла Максимовича Олег Сербін, директор корпорації «Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка» Віталій Чернюк.

Операційній команді Університету вдалось створити святкову атмосферу. Запрошений спікер заходу Вадим Синжерицький розповів резидентам про те, наскільки важливо робити стартап саме у студентські роки, а також поділився своїм досвідом створення онлайн-мережі для пошуку репетиторів «Buki».

Команди-учасники Київського національного університету імені Тараса Шевченка поділилися із публікою історіями створення своїх стартапів. Олексій Руденко, студент 3 курсу історичного факультету, з запалом розповідав про «Нічні екскурсії університетом» і про те, як команди, готуючись до чергової екскурсії, вживаються у ролі священика або ж гетьмана, як часто імпровізують підчас екскурсії, – що, у свою чергу, робить кожну екскурсію оригінальною і неповторною.

Студент 3 курсу факультету інформаційних технології Андрій Анісімов поділився своїм проектом «Type & Hide». Андрій і його команда створили месенджер, що повністю орієнтований на безпеку даних. Додаток приховує надруковані слова від допитливих очей перехожих.

Анастасія Куляк і Катерина Старенька, студентки 4 курсу Інституту філології – засновниці проекту «Brainza» – інноваційної технології для аналізу і генерування мови.

Дмитро Дух, студент 3 курсу факультету інформаційних технологій, виступив із проектом «DroneZone» – геолокалізованою платформою пошуку місць для авіазйомки.

Катерина та Антон Юрові, студенти 5 курсу факультету комп'ютерних наук та кібернетики, представили проект «ISEE». Вони розробляють додаток зі штучним інтелектом для навігації та орієнтації сліпих.

Аліна Волинець, студентка 4 курсу Інституту філології, презентувала свій проект «LinguaSpirit». Її команда розробляє додаток, що дозволяє людям вивчати корейську мову через мережу Інтернет.

За подальшим розвитком інкубаційної програми можна слідкувати тут –  https://www.facebook.com/yepincubators/.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024