Новини

 

Робоча зустріч із представниками видавництва Elsevier

05.04.2017

Значення та роль представлення нашої науки у світовому інформаційному полі – неоціненні. Кожен день, за кроком крок, ми долаємо шлях до світового визнання української науки, нашого Університету і результатів дослідної роботи наших учених.

Саме в цьому напрямі, вже не перший рік, у плідній співпраці, діють економічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка і Наукова бібліотека імені Михайла Максимовича. Свідченням цьому є спільна робоча зустріч керівництва бібліотеки, топ-менеджменту економічного факультету і видавництва Elsevier, що відбулася в рамках виконання стратегічних завдань щодо перспектив представлення журналу «Bulletin of Taras Shevchenko National University of Kyiv. Economics» у реферативній базі Scopus.

Розпочинаючи засідання, директор наукової бібліотеки Олег Сербін, зазначив, що така зустріч стала можливою тільки тому, що це видання економічного факультету за формальними вимогами вже давно готове для представлення в Scopus, адже пройшло неодноразову перевірку й аналіз спеціалістами Служби інформаційного моніторингу наукової бібліотеки.

Відповідальний редактор «Bulletin of Taras Shevchenko National University of Kyiv. Economics» Ганна Харламова зауважила, що видання подано на рецензування до видавництва Elsevier і, враховуючи часові реалії здійснення експертизи, відповідь має надійти вже найближчим часом.

Висловлюючи абсолютно виправдану впевненість в тому, що відповідь від експертів видавництва Elsevier буде позитивною, декан економічного факультету Віктор Базилевич наголосив, що наявність цього видання у міжнародній реферативній базі, не просто покращить її наповнення кількісно, але й якісно збагатить Scopus, враховуючи важливість та актуальність публікацій, що представлені в усіх випусках «Bulletin of Taras Shevchenko National University of Kyiv. Economics».

В свою чергу, директор представництва Elsevier в центральній Європі Томас Пшонка запевнив про готовність до повної, поглибленої співпраці на етапі завершальної стадії представлення журналу економічного факультету в реферативній базі. Пан Томас відзначив високий рівень змістовності журналу і титанічну працю, що здійснила редакція видання у співпраці з Науковою бібліотекою імені Михайла Максимовича.

Результатом засідання стала домовленість про продовження співпраці в визначеному напрямку, шляхом моніторингу Службою інформаційного моніторингу і редакцією проходження експертної оцінки видання та пришвидшення представлення в Scopus, через оптимізацію цього процесу з боку партнерів із видавництва Elsevier.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024