Новини

 

Квітневе засідання Вченої ради КНУ

03.04.2017

3 квітня під орудою Голови Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка Леоніда Губерського відбулося її планове засідання.

Основним питанням розгляду  було: «Про напрямки розвитку наукової роботи в Університеті». Доповідь зробив проректор з наукової роботи  Віктор Мартинюк. У доповіді та її обговоренні порушувалися проблеми підтвердження статусу дослідницького університету, що відбувається кожні 5 років, міжнародного престижу певних дослідницьких колективів, кількість і якість наукових публікацій, участь у програмі «Горизонт 2020» та інших міжнародних програмах (НАТО, УНТЦ, CRDF).  Йшлося також про обсяги залученого додаткового фінансування з різних джерел шляхом надання послуг, проведення експертиз, трансферу технологій тощо.

На засіданні Вченої ради були розглянуті кадрові питання ( Про присвоєння вчених звань), а також  ряд поточних питань.

Зокрема було прийнято рішення про нагородження Відзнакою Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка доктора фізико-математичних наук, професора, академіка НАН України Володимира Никифоровича Редька. Вчена рада також заслухала інформацію професора Валерія Копійки про роботу Постійної комісії Вченої ради з питань міжнародного співробітництва, яку він очолює.

На здобуття іменної стипендії Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених було рекомендовано кандидата хімічних наук старшого наукового співробітника кафедри аналітичної хімії хімічного факультету КНУ Павла Михайлюка.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024