Новини

 

Юристи відзначили день факультету

01.04.2017

Традиційно в першу суботу квітня відбувається святкування Дня юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.  Цьогоріч  в рамках Дня факультету: зустріч з абітурієнтами  та святковий концерт.

«Професія юриста у всі часи затребувана суспільством і державою, потребує глибоких високих теоретичних знань, відданості, патріотизму», – переконаний ректор КНУ Леонід Васильович Губерський.  Вітаючи присутніх зі святом, він зазначив, що факультет динамічно розвивається: формуються нові навчальні плани, відкриваються нові спеціалізації, нові курси, нові центри, розвивається наука. Це все збагачує теорію і практику нашого юридичного життя.   

Декан юридичного факультету Іван Сергійович Гриценко  зауважив, що у сучасних умовах роль юриста зростає: «Майбутнє за правом, за законом, за юристами», – сказав декан та побажав діючим й майбутнім юристам зберегти і мужність, і волю, і характер, бо від цього, на його думку, залежить майбутнє держави.

Головні герої свята – випускники всіх років. Серед них директор Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України, академік Юрій Сергійович Шемшученко. Він закінчив юридичний факультет 55 років тому. «Сьогодні юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка є флагманом юридичної освіти в Україні. Пишаюся, що я випускник цього факультету», –  сказав він. Юрій Сергійович з гордістю підкреслив той факт, що основу Інституту держави і права НАНУ складають випускники юридичного факультету КНУ.

Голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Борис Іванович Гулько привітав присутніх зі святом та подякував професорсько-викладацькому складу факультету за те, що дали дорогу в юридичну професію.

Студенти-юристи порадували усіх, хто завітав на свято блискучими вокальними і хореографічними композиціями.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024