Новини

 

Феєрія талантів на святі філолога

30.03.2017

29 березня у своє професійне свято – День філолога в актовій залі Червоного корпусу студенти-філологи показали всю палітру талантів і довели, що здібні не лише грамотно говорити і писати.

Першим привітав філологів ректор університету Леонід Губерський. Він слушно зауважив, що в наш непростий час, попри війни та інші негаразди, ми всі об’єднані спільною метою тут, в ІФі, в університеті. Наш фронт – боротьба за розвиток науки. «Наші колеги стимулюють до виваженого життя, єднають, поглиблюють саморозуміння, вони – найкращі!».

А далі студенти різних курсів щораз підтверджували на сцені слова Леоніда Васильовича. Запальний танець «дівчат у чорному», прониклива пісня від Паули Щербатюк, колискова Юлії Медицької, авторська пісня Елли Євтушенко, спів під гітарний акомпанемент Тетяни Коваленко, інтерпретація пісні на слова Івана Франка «Човен» у виконанні Анастасії Григор’євої – далеко не повний список філологічних талантів!

«Баладою про соняшник» Драча привітала викладачів Анастасія Корнілова, а усмішкою Павла Глазового про дівчину Феньку потішила Аліна Притулик. Філологи розкривали сутність світла й темряви та доводили, що вони можуть співіснувати. Символічний танець «Єднання народів» виконали представники кафедри тюркології, надихнувши й ведучого Сергія Степаниська зробити кілька па: «Без танцю тут неможливо вийти!» Зала від душі сміялася із напрочуд життєвого відео студентів, що ламали філологічні стереотипи. «Так, ми можемо все!» - девіз кожного словолюба. Лунали й глибокі теми: Вікторія Падалко разом із піснею «Тримай мене міцно» нагадала, що насправді не так важливо, ким ти є – мовознавцем, фізиком, медиком, – головне, аби поруч була близька людина. Аліна Мазур та Наталя Протасько літали сценою в танці.

«Потанцювати – потанцювали, поспівати – поспівали, час і посміятися!» - під цими словами на сцену вийшла команда КВК ІФ. Розповідали про майбутнє студентів у 2019, деталі найкоротшої літературної дискусії, показали всі мовні можливості наших викладачів! А сюрпризом свята стало відео про стереотипи щодо філологів від Валерії Павлюк.

Філологія не залишає байдужою не тільки шевченківців, гості з НУБіП співалинасвяті під гітару. На завершення «Голос КНУ» Інна Рабосюк запалила всіх присутніх українською коломийкою, а організатори заходу – студенти Інституту, члени Студентського парламенту – заспівали композицію гурту «Антитіла» - «Бери своє і йди».

Щиро вітаємо студентів, адміністрацію та викладачів Інституту філології з професійним святом! Дякуємо ведучим Сергію Степаниську та Наталі Мороз, автору сценарію Ніці Вороновій, а також усім учасникам за чудовий концерт!

Юлія Кузьменко,

Фото – Валерій Попов

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024