Новини

 

Майстер-клас фронтових журналістів у ВІКНУ

24.03.2017

24 березня 2017 року у Військовому інституті відбулася зустріч майбутніх журналістів з прес-офіцером 72-ї окремої механізованої бригади Оленою Мокренчук, підрозділи якої виконують завдання за призначенням в зоні проведення АТО.

Це був справжній майстер-клас від досвідченої журналістки, яка поділилися власним досвідом роботи в умовах ведення бойових дій.

Пані Олена розповіла курсантам та офіцерам, котрі навчаються на курсах підвищення кваліфікації, серед яких і вона сама, про особливості функціонування прес-служби в зоні проведення АТО та необхідність створення газети окремої механізованої бригади «Честь і Воля». Майбутніх військових журналістів особливо зацікавила практика роботи кореспондентів газет, радіо і телебачення на передовій,  безпосередньо у підрозділах та прифронтовій смузі, а також алгоритм комунікації військових з цивільними журналістами. 

Отримані знання стануть у нагоді, в першу чергу, випускникам та офіцерам, яким незабаром доведеться проходити службу на посадах прес-офіцерів.

Своїм досвідом кореспондента дивізійної газети поділився також член Національної спілки письменників України Анатолій Гай у минулому військовий журналіст, якому довелося висвітлювати події збройних конфліктів в Афганістані, Нікарагуа, В’єтнамі, Анголі та інших гарячих точках.

Між тим, Анатолій Гай є колегою Олени Мокренчук, адже саме в 72-й мотострілецькій дивізії КВО (сьогодні 72-а омбр) проходив службу на посаді кореспондента газети. І нині допомагає військовим журналістам у висвітленні подій.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024