Новини

 

«Мавка. Лісова пісня» викликала фурор на анімаційному форумі Європи

16.03.2017

9 березня 2017 року продюсери FILM.UA Group та Animagrad успішно провели першу міжнародну презентацію проекту «Мавка. Лісова пісня» на найбільшому анімаційному форумі Європи Cartoon Movie.

Україна на цьому конкурсі була представлена вперше. До презентації проекту продюсери і вся команда студії Animagrad готувалися декілька місяців. Так, на форумі було показано робочі кадри під супровід автентичної музики, написаної етно-гуртом «ДахаБраха», а самі члени команди одягнулися в оригінальні костюми, створені українською дизайнеркою Ольгою Навроцькою.

Розробники мультфільму отримали схвальні відгуки від представників анімаційного ринку, серед яких і The Walt Disney Company. Європейські фахівці відзначили унікальність головної героїні мультфільму, високу якість візуальних матеріалів і велетенський міжнародний потенціал проекту. Український проект підкорив європейців і став однією з найбільш яскравих і обговорюваних подій форуму.

«Мавка. Лісова пісня» створюється за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Науковими консультантами  проекту є викладачі кафедри фольклористики Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Розробка повнометражного мультфільму триває. Реліз планується на 2019 рік.

За цим посиланням можна переглянути робочий відео-щоденник креативної команди анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня», де продюсери Ірина Костюк, Анна Єлісєєва і Єгор Олесов, режисер Олександра Рубан і арт-директор Крістіан Коскінін, дизайнерка з костюмів Ольга Навроцька та музиканти «ДахаБраха» розповідають про те, як просувається робота над фільмом.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024