Новини

 

День українського добровольця у ВІКНУ

14.03.2017

З нагоди відзначення Дня українського добровольця, що відтепер офіційно припадає на 14 березня, на плацу Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся урочистий мітинг.

Після закінчення Революції Гідності і від початку окупаційної агресії з боку Російської федерації, перші добровольчі групи самооборони Майдану відбули на навчальні полігони до селища Нові Петрівці, де розпочав свій бойовий шлях перший добровольчий батальйон.

 Ми пишаємось тим, що сьогодні поряд з нами в одному строю стоять капітан Володимир Осіпов, доброволець батальйону  «Київ-2», солдат Вадим Волков, воїн батальйону «Азов», солдат Ніна Чебикіна, яка служила у складі 37-ої територіальної оборони Запорізької області. Вони усіма своїми справами засвідчили свою громадянську позицію, незламність духу та любов до Батьківщини. – зазначив у своєму зверненні до особового складу заступник начальника Військового інституту по роботі з особовим складом полковник Віктор Уліч.

За рішенням начальника Військового інституту ці військовослужбовці були нагородженні грамотами та отримали заслужені оплески від своїх побратимів і колег. Окрім того, до цієї дати на території навчального закладу було закладено Алею Героїв України – вірних синів Батьківщини.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день у Військовому інституті служать і навчаються майже 80 учасників антитерористичної операції. Вони мають неоціненний бойовий і практичний досвід.

Цього дня о 16 годині у вестибюлі Центрального залізничного вокзалу станції Київ-Пасажирський відбудеться виступ зведеного оркестру Київського гарнізону разом з творчими колективами інших військових формувань, серед яких і військовий оркестр Військового інституту на чолі з диригентом майором Юрієм Копачем. Під час виступу буде виконано композицію під назвою «Марш нової армії».

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024