Новини

 

Зустріч з Лауреатами Шевченківської премії на економічному факультеті

13.03.2017

До 203-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря з ініціативи Ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка академіка Леоніда Губерського відбулися зустрічі з Лауреатами Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Перша зустріч пройшла 9 березня в актовій залі Головного корпусу Університету, а 10 березня Лауреатів зустрічали на факультетах і в інститутах.

Цього дня за підтримки декана економічного факультету професора Віктора Базилевича, заступників декана професора Анжели Ігнатюк і доцента Людмили Анісімової до викладачів і студентів економічного факультету  завітали: Дмитро Павличко – поет, перекладач, громадський і політичний діяч, Герой України, Лауреат 1977 року, Мирослав Дочинець – письменник, журналіст, Лауреат 2014 року, Анжеліна Швачка – артистка Національного академічного театру опери та балету України імені Тараса Григоровича Шевченка, солістка, Лауреат 2016 року. Ведучою заходу була професор Інституту філології Оксана Сліпушко.

Лауреати виступили зі словом про Кобзаря. Дмитро Павличко прочитав вірші зі своєї останньої збірки «Грім у січні». Мирослав Дочинець розповів про те, як він бачить феномен Шевченка у сучасному культурному просторі. Анжеліна Швачка виконала українські та італійські пісні. Після того студенти економічного факультету представили свій концерт. Вони читали вірші Тараса Григоровича і власну поезію, співали, покладені на музику твори Кобзаря. Завершився концерт виступом капели бандуристів Київського інституту музики імені Р.М.Глієра.

Наприкінці заходу також відбулася автограф-сесія Дмитра Павличка і Мирослава Дочинця. Усі охочі мали нагоду сфотографуватися з гостями на згадку.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024