Новини

 

Президент Литви зустрівся з студентами Київського університету

16.11.2006
Київський національний університет імені Тараса Шевченка відвідав Президент Литви Валдас Адамкус, який приїжджав в Україну з нагоди 15- річчя встановлення дипломатичних відносин між двома країнами. Зустріч з студентами та трудовим колективом університету відбулась 15 листопада 2006 року в актовій залі головного корпусу.

Ректор Київського національного університету, академік Віктор Скопенко привітав Президента Литви в університетських стінах, підкреслив, що історії України та Литви тісно переплітаються. Віктор Васильович зауважив, що Тарас Шевченко, ім’я якого носить університет, кілька років жив у Вільнюсі. А перш ніж надати слово Валдасу Адамкусу, ректор розповів студентам про успіхи Президента на міжнародній арені.

Валдас Адамкус під час свого виступу зазначив, що для нього велика честь, будучи в Києві, виступати перед студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, поділився міркуваннями про розвиток і становлення дипломатичних стосунків між Україною і Литвою та назвав нашу державу центром нового демократичного регіону між Балтійським, Чорним і Каспійським морями.

Після п’ятнадцятихвилинної промови Президент відповів на запитання студентів. Щоправда, не всі допитливі встигли задати свої запитання, бо графік перебування Президентського подружжя в Україні розрахований по хвилинах. Однак, не задоволених не залишилося. Хто подбає про студентів, як не ректор університету. Віктор Васильович звернувся до Валдаса Адамкуса з пропозицією зробити фото на пам’ять з тими, хто не встиг озвучити своє запитання. На таку пропозицію Президент охоче погодився.

Після від’їзду Валдаса Адамкуса студенти, покидаючи актову залу, ділилися враженнями, обговорювали його промову.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024