Новини

 

Посол Грузії Міхеїл Уклеба відвідав університет

21.02.2017

21 лютого 2017 року ректор КНУ академік Леонід Губерський прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла Грузії в Україні Михаїла Уклебу.

Посла супроводжував аташе зпитань освіти і культури Зураб Топурія.

Ректор розповів гостям про давні, надзвичайно дружні і теплі стосунки з грузинськими колегами та випускниками університету, серед яких багато відомих тепер громадських діячів, урядовців, освітян.

Почесними докторами КНУ є професор Грузинського технічного університету Гіві Цинцадзе та екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі. 6 березня на засіданні Вченої ради КНУ відбудеться урочисте вручення регалій «Почесного доктора» відомому грузинському математику Іване Кигурадзе.

Сьогодні в КНУ навчається 40 громадян Грузії. 23 -  на бакалавраті, 13 -  у магістратурі, 2 - в аспірантурі, ще 2 - на довузівській підготовці. Найбільше грузинських студентів в Інституті міжнародних відносин. Ректор навіть похвалив їх: «з ними немає жодних проблем: вони виховані, дисципліновані і добре вчаться».

Угоди про двостороннє співробітництво з КНУ сьогодні діють з Тбіліським державним університетом імені Іване Джавахішвілі та Батумським державним університетом Шота Руставелі, підписані відповідно у 1014 та 2013 роках. Співпрацюють університети і в рамках програми Еразмус Мундус  Дія 2 Проект МІД (EMA 2 PROEKTMID).

Учасники зустрічі погодилися на тому, що співпрацю слід актуалізувати і наповнити новим змістом в умовах швидкого розвитку світових процесів та нових підходів до освітніх і наукових завдань.

Була ініційована низка зустрічей з обох сторін, створення Програми дій і узгодження напрямів подальшої співпраці.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024