Новини

 

Команда експертів Світового банку відвідала КНУ

14.02.2017

13 лютого команда експертів Світового банку, що перебуває в Україні, відвідала університет, де відбулася їхня зустріч з ректором КНУ академіком Леонідом Губерським.

Метою візиту експертів в Україну є обговорення можливих напрямів для співпраці між Світовим банком  та Україною у сфері освіти та надання допомоги з реалізації проекту «Зміцнення практики формування освітньої політики на основі доказових даних із використанням освітньої статистики й аналізу».

У зустрічі взяли участь пан Крістіан Аедо (керівник практики освіти в Європі та Центральній Азії), пан Ігор Хейфец (старший економіст/ керівник проектів), пані Ніна Арнгольд (старший спеціаліст з питань освіти).

Гостей цікавили процеси реформування вищої освіти в Україні упродовж останніх років на прикладі КНУ імені Тараса Шевченка.

В ході розмови ректор університету Леонід Губерський  означив стратегічні напрямки розвитку вищої освіти в країні, концепцію її реформування, основним критерієм якої є модернізація і забезпечення високої якості української освіти у сучасному світі, що стрімко розвивається і трансформується.

Ректор розповів гостям про історію університету, його структуру та науково-викладацький потенціал, про організацію освітнього процесу та інновації, що їх застосовує університет у своїй діяльності, зокрема, завдяки наданій закладу автономії, наголосивши й на певних труднощах, що виникають на цьому шляху. Йшлося також про досвід і наслідки багаторічного міжнародного співробітництва університету з понад 200-ми університетами світу. Обговорювалося також питання концентрації науки в університетах, що є світовою практикою.

Зі сторони експертів Світового банку було акцентовано, що їхня місія полягає у тому, щоб зрозуміти суть освітянських реформ в Україні, вивчити потреби країни у цій сфері і зрозуміти, де і чим можна допомогти. Все залежить від того, на яких пріоритетах зроблять наголос Світовий банк і уряд країни.

Участь у зустрічі взяли проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров та відповідальний секретар Спілки ректорів ВНЗ України Ярослав Болюбаш.

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024