Новини

 

Профспілкова делегація Київського університету побувала у Харківському університеті імені В.Каразіна

06.11.2006
«Профспілка» - слово, яке зараз викликає різні асоціації у сучасної спільноти нашої країни. Деякі вважають, що профспілки – це залишок комунізму, який потроху відмирає у нашу епоху високих технологій, деякі називають профспілку організацією, що живе сама для себе, закритим колом людей, які періодично збираються на конференції, семінари, пленарні засідання і «щось там вирішують». Таке упереджене ставлення до організації, яка стає на захист соціальних прав і свобод населення країни, легко можуть заперечити члени профкому Київського національного університету імені Тараса Шевченка, люди, які вже не перший рік є активними учасниками профспілкового руху нашого університету, і робота яких, перш за все, тримається на дружбі, відкритості, чесності, доброзичливості, підтримці.

Так, профспілкова делегація КНУ імені Тараса Шевченка у складі 15 осіб здійснила дружній візит до Харківського національного університету імені В.Каразіна з метою знайомства та обміну досвідом з колегами, та як результат поїздки – підписання договору про співпрацю двох потужних організацій вищих навчальних закладів Києва та Харкова. Протягом двох днів перебування київської делегації в Харкові ми познайомились з чудовими та надзвичайно гостинними людьми, побачили осіннє золотаве місто, побували в головному корпусі ХНУ та взяли участь у виїзному семінарі школи профспілкового активу Харківського університету.

Після прибуття до Харкова та поселення в готелі, нас запросили на обід до університету, де відбулося офіційне знайомство представників профкомів Харківського та Київського університетів. І коли спостерігаєш спілкування за таких неформальних обставин, то розумієш, що профспілки – це перш за все люди, які завжди прийдуть на допомогу, люди, які посмішкою і своїми справами прагнуть поліпшити світ.

Серед київських делегатів була присутня і молодь профкому нашої Альма-матер. Тому ми як представники студентського активу університету скористалися можливістю познайомитись і налагодити контакти з ППО студентів, аспірантів і докторантів ХНУ імені В.Н. Каразіна. Ми поспілкувалися із головою ППО студентів ХНУ Сергієм Махновським та головами профбюро факультетів, обмінялися подарунками. Перше, що вражає в молодих лідерах, так це відкритість, цілеспрямованість, активність та надзвичайна душевність, з якою вони зустріли нас.

Часу було обмаль, і делегацію нашого університету повезли на екскурсію містом. Професійні та компетентні екскурсоводи залишили найприємніші спогади нам про Харків, місто золотого листя, науки, студентства, промисловості й чудових пам’ятків архітектури. Незабутні враження отримали викладачі і студенти нашого університету від музею природи Харківського університету. Рідкісні експонати, надзвичайно великі колекції представників флори і фауни нашої планети, вражаюча виставка Петра І - доводили нам професіоналізм та любов до своєї справи співробітників музею та університету.

Стомлені, але сповнені позитивними емоціями та враженнями, київські делегати у супроводі представників ХНУ повернулися до університету на дружню вечерю, де відбувся обмін досвідом роботи профспілкових комітетів КНУ імені Тараса Шевченка та ХНУ імені В.Н. Каразіна. Обговорення робочих моментів, труднощів та проблем функціонування профорганізацій двох провідних університетів України проходили в теплій святковій атмосфері. В’ячеслав Шамрай, заступник голови ППО КНУ по роботі зі студентами, від імені всієї делегації висловив подяку за чудовий прийом та вручив подарунки від Київського університету голові ППО ХНУ. У свою чергу Сергій Шульга Голова профспілкової організації ХНУ імені В.Н. Каразіна висловив сподівання на плідну та результативну співпрацю наших університетів.

Наступного дня відбувся виїзний семінар профспілкового активу ХНУ імені В.Н. Каразіна за участю представників профспілкової організації КНУ імені Тараса Шевченка на базі РФО «Гайдари». Київська делегація протягом усього дня насолоджувалась свіжим повітрям, чудовою осінньою природою та ознайомилась з роботою і технічним забезпеченням бази. Після проведення екскурсій та героїчного сходження учасників семінару на антенну конструкцію бази відбувся святковий обід, головною подією якого було підписання договору про співпрацю профспілкових організацій Київського та Харківського університетів. Словами вдячності, фото на пам'ять, планами на майбутнє закінчився останній день дружнього візиту нашої делегації.

Головне завдання поїздки було виконано, тому задоволені і готові до роботи ми поверталися до столиці.


Ольга Кравченко cтудентка Інституту філології
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024