Новини

 

“Герої – освітяни і науковці України”

01.11.2006
Під такою назвою 31 жовтня 2006 року відбувся круглий стіл на філософському факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Ініціаторами проведення якого стали філософи-першокурсники.

Наприкінці 2005/2006 навчального року, якщо точніше то 26 травня, у Київському університеті відбулась презентація книги “Герої – освітяни і науковці України”. На її сторінках зібрано нариси про 116 видатних освітян і науковців України, імена яких навічно вкарбовані в історію, про їх внесок у розвиток науки й освіти в Україні, захист Вітчизни в роки Великої Вітчизняної війни. Пригадую як під час презентації книжки ректор Київського університету академік Віктор Скопенко, зазначив: “Ми зробимо все, щоб з цією книгою познайомити всіх співробітників і студентів університету. Ми повинні сприяти тому, щоб про людей, які ціною власного життя захищали мир та добробут нашої держави, знали і пам’ятали”. Як бачимо трудовий колектив університету дбає про те, щоб героїчні постаті освітян та науковців служили зразком самовідданої творчої праці, зразком самопожертви в ім’я Батьківщини для молодого покоління. Круглий стіл проведений на філософському факультеті студентами першого курсу є найкращим доказом вище сказаного.

На засіданні кругло столу були присутні ветерани філософського факультету Владислав Олексійович Суярко, кандидат філософських наук, доцент, Володимир Григорович Антоненко, доктор філософських наук, професор, Микола Георгійович Погрібний, кандидат філософських наук, доцент.

Під час круглого столу більше десяти доповідачів познайомили присутніх з своїми дослідженнями про представлених у книзі науковців та освітян, яких війна змусила взятися за зброю і які безстрашно, героїчно жертвуючи усім захищали свою Вітчизну. Зокрема, прозвучали такі доповіді: “М. В. Глушков як засновник української кібернетики”; “Громадсько-політична діяльність Я. П. Батюка”, “Наукова діяльність О. О. Шалімова”; “Б. Є. Патон та його внесок у розвиток Академії Наук України”; “Є. О. Паладін як засновник біохімії” та інші.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024