Новини

 

Сергій Мельничук переміг у Конкурсі «1000 талантів Китаю»

22.12.2016

25 жовтня 2016 року професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Мельничук переміг у Конкурсі «1000 талантів Китаю» (провінція Чжецзян). Результат цієї перемоги поклав початок перемовинам про створення у провінції Чжецзян Українсько-Китайського науково дослідного інституту «Якості життя», що у свою чергу покладе початок зміцненню співпраці українських та китайських учених.

Із кінця 2008 року уряд Китайської Народної Республіки ініціював «Програму залучення Глобальних експертів», що відомий також як «План тисячі талантів» (The Thousand Talents Plan). Відповідно до цієї Програми була розроблена стратегія залучення топ-талантів із усіх країн світу до спільної роботи з китайськими науковцями і підприємствами.

У 2017 році заплановано підписання угоди між ННЦ «Інститутом біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка й Українсько-Китайським науково-дослідним Інститутом «Якості життя» щодо створення філії для стажування і виробничих практик студентів, магістрів, аспірантів і докторантів із України. Серед планів на наступний рік передбачено проведення конкурсів для талановитої молоді, за результатами яких переможці отримають фінансову підтримку для реалізації наукових амбіцій.

Інститут підвищення кваліфікації спільно із Українсько-китайський фондом буде проводити просвітницьку і рекламну діяльність для залучення більшої кількості китайських абітурієнтів до навчання у КНУ.

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024