Новини

 

День відкритих дверей в ННІ «Інститут геології»

22.12.2016

16 грудня ННІ «Інститут геології» зустрічав гостей шкіл і коледжів столиці та інших міст. До інституту завітали учні 7-9 класів м. Києва:гімназії № 167, середньої загальноосвітньої школи № 13 (керівник Решетник М.), середньої загальноосвітньої школа № 2 (керівник – Лівенцева Г.), школярі з міста Остер.

Інститутвідвідали також вже знайомі з геологією студенти Коледжу геологорозвідувальних технологій КНУ імені Тараса Шевченка та Дрогобицького коледжу нафти і газу, а також іноземні студенти підготовчого відділення нашого університету з Єгипту, Китаю, Туреччини (Куратор – Пасічник Т.).Всього в цей день в Інституті побувало більше ніж 45школярів та студентів.

В чудово облаштованій аудиторії імені В.І. Вернадського перед гостями виступили директор Інституту проф. В. А. Михайлов та проф. кафедри геології нафти і газу В. В. Огар. Вони які розповіли про структуру інституту, напрями підготовки бакалаврів та магістрів, умови вступу до лав студентів, перспективи працевлаштування.

Зокрема випускник Інституту, кандидат геологічних наук А.А. Толкунов, якийвже чимало років успішно працює в ДГП «Укргеофізика», поділився з гостями своїми враженнями щодо навчання в університеті та власним досвідом роботи у відомій виробничій геофізичній організації.

Проф. Митрохин О.В. продемонстрував можливості вивчення гірських порід під петрографічним мікроскопом та на великому екрані. Апід керівництвом доц. Дубина О.В. гості вперше побачили який вигляд має золото під рудним мікроскопом.

Завідувач кафедри геоінформатикипроф. Зацерковний В.І. зустрівся зі школярами своєї рідної 13-ї школи та розповівїм про перспективи геоінформаційних технологій в науках про Землю, подарувавши школі свої наукові праці.

Викладачі кафедри загальної та історичної геології (ас. Огієнко О.С. та доц. КиселевичЛ.С.) не тільки розказали про палеонтологію і розвиток життя на Землі, а й вручили школярам сувеніри - викопні рештки двостулкових молюсків та белемнітів.

Як завжди особливо цікавою для відвідувачів виявились екскурсії до Геологічного музею. Тут в рамках Дня відкритих дверей відбулося 7 екскурсій, які провели інженери Вакуленко О.М. та Туркевич О.В.

Експонати, що зберігаються в залах Геологічного музею, наочно демонструють виникнення Землі та її геологічну історію, різноманітні екзогенні і ендогенні процеси, еволюцію організмів, а також мінерали, гірські породи, рудні та нерудні корисні копалини.

 Нікого не залишили байдужими вироби з каменю та вирощені власноруч студентами, що в різні роки навчалися в Інституті, різноманітні за формою, розмірами та кольором кристали. Символнашого Геологічного музею - унікальний скелет мамонта, який займає центральне місце в експозиції та є традиційним місцем фотографування на згадку.

Організатори дня відкритих дверей висловлюють щиру  вдячність вчителям, керівникам геологічних гуртків, учням та студентам за проявлену активність. Запевняємо, що для тих, хто цікавиться науками про Землю, двері нашого Інституту відкриті завжди!

 

Професор В. В. Огар

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024