Новини

 

І Всеукраїнська біологічна школа «Від теорії до практики один крок»

21.12.2016

17 грудня 2016 року в ННЦ «Інститут біології та медицини» завершила свою роботу І Всеукраїнська біологічна школа вихідного дня «Від теорії до практики один крок».

Школа проводиться за сприяння Міністерства освіти і науки України та підтримки Благодійного фонду «Правий рубіж». Керівником школи є директор ННЦ «Інститут біології та медицини», професор Людмила Остапченко, координатором – заступник директора Інституту з науково-педагогічної роботи, голова журі Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології, доцент Наталія Скрипник, співкоординаторами виступили молоді викладачі Інституту: голова Ради молодих вчених ННЦ «Інститут біології та медицини», асистент кафедри біології рослин О. Є. Смірнов та асистент кафедри мікробіології та загальної імунології М. П. Рудик.

Протягом двох місяців учні 8-11 класів із міста Києва, Київської, Полтавської, Чернігівської, Миколаївської та Сумської областей опановували сучасну біологічну техніку, знайомилися із правилами препарування хребетних та вчилися препарувати безхребетних тварин, опановували техніку виготовлення гістологічних препаратів, власноруч проводили біохімічні реакції, поглиблювали свої знання з екології та фізіології й біохімії рослин, відкривали для себе світ палеонтології та сучасної біотехнології й ландшафтної архітектури.

Заняття в Школі проводили досвідчені викладачі та наукові співробітники нашого Інституту: Тетяна Галенова, Леонід Горобець, Володимир Горобчишин, Алевтина Драницина, Сергій Карлащук, Наталія Кілочицька, Юлія Письменна, Андрій Пустовалов, Олександр Смірнов.

У роботі Школи брали активну участь студенти Інституту. Декар Яна асистувала при проведенні практичних занять, а Аврамець Діана, Бігоцька Ольга, Бусько Петро, Правда Олександр, Турчина Юлія та Шепілов Дмитро працювали протягом двох місяців поряд з координаторами школи в якості кураторів груп.

Школа була чудовою нагодою для спілкування із захопленими біологією однолітками.

Спільними зусиллями висококласні професіонали, ентузіасти своєї справи та талановита, активна та небайдужа молодь зробили Школу яскравою та незабутньою подією. Організатори сподіваються, що Школа послугувалася допитливим юним натуралістам, яким цікава біологія і які бачать її своєю майбутньою професією.

 

Заступник директора

ННЦ «Інститут біології та медицини»

з науково-педагогічної роботи

Скрипник Наталія

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024