Новини

 

Лекція лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка

15.12.2016

15 грудня  2016 року  в КНУ імені Тараса Шевченка  відбулася лекція лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка Любомира Гузара.

Монографія Блаженнішого Любомира, під назвою «Андрей Шептицький Митрополит Галицький (1901-1944) провісник екуменізму», була визнана найкращою у номінації «за визначний особистий внесок у розвиток суспільно-гуманітарних наук».

Від імені Блаженнішого Любомира Гузара, лекцію в Університеті прочитали Степан Павлюк – академік Національної академії наук України, директор Інституту народознавства НАН України, професор та Владика Гліб Лончина – єпископ Української Греко-Католицької Церкви, єпарх Єпархії Пресвятої родини з осідком у Лондоні, апостольський візитатор для українців греко-католиків Ірландії.

У заході також взяли участь: Роланд Франко, Голова правління Міжнародного фонду Івана Франка; Володимир Бугров, проректор з науково-педагогічної  роботи КНУ; Ігор Курус, директор Фонду.

Роланд Франко  зазначив, що відповідно до положення Міжнародної премії ім. Івана Франка, лауреат має виступити з лекцією – популярним викладом своєї  наукової роботи. Він висловив вдячність керівництву КНУ імені Тараса Шевченка за організовану зустріч.

Проректор КНУ Володимир Бугров від імені університетської громади подякував лекторам й зауважив, що книга Блаженнішого Любомира Гузара «Андрей Шептицький Митрополит Галицький (1901-1944) провісник екуменізму» є актуальною, бо на її сторінках можна знайти відповідь на більшість запитань, що сьогодні стоять перед нами.

Фото Тетяни Воротняк

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024