Новини

 

Уроки Антигони

14.12.2016

13 грудня Центр елліністичних студій та грецької культури імені Андрія Білецького відвідав відомий грецький, режисер директор грецького філіалу Міжнародного інституту театру ЮНЕСКО Еммануїл Куцуреліс.

Пан Е. Куцуреліс не вперше в Києві, він є режисером-постановником давньогрецької трагедії "Антигона" - міжнародного театрального проекту, реалізованого зусиллями київського театру «Колесо» та компанії з Афін Art Syndicate за підтримки посольства Греції в Україні. Її прем’єра відбулася цими днями.

Пан Куцуреліс розповів студентам-неоелліністам про особливості свого бачення трагедії, створеної дві тисячі років тому, актуальність її проблематики: роль етичних цінностей у житті суспільства, етика в контексті боротьби суспільних інтересів, пошук істини як суспільної проблеми, необхідність критичного мислення тощо.

Режисер пояснив особливість застосування системи Станіславського в контексті античної драми та ознайомив студентів з іншими своїми роботами. Він також поділився планами постановки вистави сучасного грецького драматурга Д.Димітріадиса "Insenso" за участі українських акторів.

 

                                                                                                                                                                                             Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024