Новини

 

Професор КНУ Євген Харьковщенко прочитав лекції в КазДПУ

09.12.2016

У межах великого договору між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка і Казахстанським державним педагогічним університетом імені Абая, на запрошення випусника філософського факультету нашого університету професора Абсатарова Р. Б., завідувач кафедри релігієзнавства філософського факультету КНУ професор Харьковщенко Є. А. прочитав у казахстанському університеті протягом двох тижнів 72-годинний курс «Релігійна ситуація в Європі (на прикладі України)».

Студенти, магістри, докторанти КазДПУ були ознайомлені з особливостями релігійної ситуації в нашій державі, ролі релігійного фактора в позитивних зрушеннях, а також і внегараздах, що їх переживає країна.

На круглих столах, присвячених питанням релігійної безпеки і проблемам викладання курсу релігієзнавства в контексті майбутнього працевлаштування випускників, професору Харьковщенку Є. А. доводилося долати й упереджену необ’єктивну інформацію щодо свободи релігії в нашій державі, а в презентаціях показувати наочні приклади участі екстремістських релігійно-політичних структур у збройному конфлікті на Сході України.

Цікавим виявився досвід казахстанських колег щодо співпраці з державою і роботодавцями, які забезпечують майже повне працевлаштування випускників. З керівництвом КазДПУі завідувачем кафедри проф. Абсатаровим Р. Б. досягнуто домовленості про активізацію контактів в межах програми «Академічна мобільність».

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024