Новини

 

Перемога починається з людей

25.11.2016

З ініціативи університетської молоді 24 листопада у КНУ пройшла друга зустріч студентів з кавалерами ордену «Народний Герой України». «З чого складається перемога» - історії різних людей, поєднані єдиним українським духом.

Батьківщина чи територія – у кожного свій вибір. Українських героїв Євгена Межевікіна, Сергія Козака, Євгена Жукова, Івана Звягіна, Костянтина Холодова та Ірину Довгань поєднує спільний вибір – любов до рідної землі. У Шевченковому університеті вони розповіли про свій досвід у подіях війни. 

Дехто з дитинства мріяв стати військовим, хтось просто допомагає, чим може. Однак усі вони радіють, бо знайшли друзів і надійних товаришів.

Незважаючи на численні втрати своїх людей, на поранення, на нестачу медикаментів та техніки, вони сповнені духовності і готові віддати життя за батьківщину.

Складно передбачити завершення війни, адже зі слів наших героїв «війна – це вузлик, який зав’язали політики, а розв’язують військові». Важко врахувати вплив тих сфер діяльності, які тобі не підвладні. Однак важливо розуміти, що всі проблеми підлягають вирішенню – потрібен час.

Люди – всюди люди. Просто у всіх різна правда і різні страхи. Важливо працювати з молоддю, адже саме вона – майбутнє тієї України, про яку всі мріють.

Кожна з історій цих людей та інших, хто щоденно бореться за майбутнє України, варта того, аби бути почутою.

Зустріч завершилася подарунками та побажаннями. Почесний гість і волонтер Георгій Тука зауважив, що у багатьох українців всередині є такий стрижень, який ані здолати, ані скорити. Володимир Бугров подарував усім героям по книзі Кобзаря як символу КНУ, а В’ячеслав Шамрай відзначив самостійність та ініціативність організаторів зустрічі – студентів Інституту журналістики.

Ганна Щемелиніна, Валентина Павлушенко, Олександра Червинська, Анастасія Терещенко, Анастасія Тимошенко, Богдана Яценко – кожній з Вас величезна подяка за старання та такий чудовий результат, адже саме молодими руками можна збудувати омріяну країну.

Чекатимемо на нові події та зустрічі з нашими героями.

Слава Україні! Героям Слава!

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024