Новини

 

КНУ підписав меморандум про співпрацю з МІК «Бастіон»

24.11.2016

За результатами проведення круглого столу «Нереалізований потенціал України у протидії російській агресії. Формування нових механізмів інформаційної активності» 23 листопада 2016 року було підписано Меморандум про взаємодію, що уклали Київський національний університет імені Тараса Шевченка та міжнародне громадське об'єднання «Міжнародний інформаційний консорціум «Бастіон».

Меморандум підписали проректор із науково-педагогічної роботи Університету Володимир Бугров та координатор МІК «Бастіон», народний депутат України Дмитро Тимчук.

Як зазначив модератор заходу,  директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак, попередній Меморандум «Бастіон» уклав з РНБО, Університет – друга структура, з якою вони уклали таку угоду.

Необхідність звернутися у питаннях захисту інформаційного простору до університетів викликана усвідомленням того, що інформаційний фронт не менш важливий для держави сьогодні, ніж реальний фронт на Сході.

Учасники круглого столу обговорювали питання ефективних стратегічних комунікацій в умовах гібридної війни, взаємодію між державними структурами, громадськими організаціями, населенням та міжнародними інституціями у такий період.

Про відсутність взаємодії не лише між громадськими організаціями, а й між державними структурами розповів народний депутат Дмитро Тимчук.

Наголошував на потребі розширити коло протидії інформаційній агресії у науковій сфері доцент НТУУ КПІ імені Сікорського Євген Магда. «Сила України, - зазначив спікер, - в її змінах. Лише змінюючи свій стан у 2014 році, вона змогла протидіяти агресії».

Радник Міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін відзначив, що широкому загалові мало відомо навіть про те, що все ж таки роблять держструктури у галузі інформаційної політики. Тому й потрібен такий майданчик для висвітлення різних поглядів. Крім того, на тверде переконання спікера,  українські фахівці сьогодні набагато більше підготовлені для війни на інформаційному полі, ніж західні спеціалісти. Адже життя саме у наших умовах дає вітчизняним інформаційникам досвід, якого просто немає у закордонних фахівців. 

Учасники круглого столу – студенти та викладачі КНУ – ставили чимало запитань спікерам, деякі теми викликали особливо жваві обговорення (скажімо, щодо утилізації протипіхотних мін чи доцільності створення центрів дослідження для атак на російський інформаційний простір на кшталт «ольгінських тролів»).

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024