Новини

 

Делегація українських освітян перебуває у Чехії

24.11.2016

На запрошення президента Чеської Конференції ректорів професора  Томаша Зіми з 22 по 25 листопада 2016 в Чеській Республіці з робочим візитом перебуває українська делегація, очолювана Президентом  Спілки ректорів ВНЗ України, ректором КНУ Леонідом Губерським.

У складі делегації ректор Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова Віктор Андрущенко, ректор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Віль Бакіров, ректор Донецького національного університету імені Василя Стуса Роман Гринюк,  заступник директора Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка Галина Усатенко.

Метою поїздки є переговори про майбутнє співробітництво та обмін досвідом, і здійснюється до провідних університетів Чехії: Карлового університету в Празі і Університету Масарика в Брно.

23 листопада Президент Спілки ректорів ВНЗ України, ректор КНУ імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерськийі Президент Конференції чеських ректорів професор Томаш Зіма підписали Угоду про співробітництво.

Угода визначає рамки, в яких Сторони проводитимуть спільну діяльність з розвитку відносин у сфері освіти та наукових досліджень.

Відповідно до угоди співпраця здійснюватиметься за наявністю обґрунтованих та узгоджених програм,пов’язаних з мобільністю студентів, обміном професорсько-викладацьким складом, спільною науково-дослідницькою діяльністю, участю в наукових заходах, обміном науковими матеріалами та інформацією.

Поїздка відбулася за підтримки Чеського Фонду розвитку, у співпраці з Університетом Масарика та Асоціацією з міжнародних справ (АМО).

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024