Новини

 

Соціалізація і ресоціалізація особистості в умовах сучасного суспільства

22.11.2016

Близько 180 учасників з 7 країн світу та 16 регіонів України зібрала V Міжнародна науково-практична конференція «Соціалізація і ресоціалізація особистості в умовах сучасного суспільства». Її організував та провів 11-12 листопада 2016 р. факультет психології КНУ імені Тараса Шевченка.

Серед доповідачів та учасників наукового заходу було 38 докторів психологічних, філософських, соціологічних та педагогічних наук, 3 дійсні члени та 4 члени-кореспонденти НАПН України, зарубіжні колеги з Білорусі, Польщі, США, Еквадору, Естонії, Угорщини та Фінляндії, керівники наукових, освітніх і громадських організацій, а також докторанти, аспіранти, магістранти та студенти ВНЗ, провідних НДІ НАПН України. Всі вони цікавляться сучасним станом і перспективами наукової та прикладної розробки проблем соціалізації, ресоціалізації і розвитку людини.

В рамках конференції відбулися 2 пленарні засідання, круглий стіл представників державних та громадських професійних організацій. Працювали три симпозіуми та п’ятнадцять майстер-класів відомих науковців і психологів-практиків.

Основними напрямами роботи були проблеми інституціональної соціалізації та розвитку людини; розвиток цілісної особистості в умовах сучасного динамічного суспільства; психологічні проблеми невдалої соціалізації та ресоціалізації особистості, реабілітації воїнів, демобілізованих з АТО та вимушених переселенців.

На заключному засіданні учасники прийняли резолюцію, що підтверджує нагальність об’єднання зусиль науковців і практиків різних галузей для подолання психологічних проблем, створених «гібридною війною» – реабілітації військовослужбовців, які зазнали поранень і пережили посттравматичний синдром; проблем адаптації до мирного життя демобілізованих воїнів та вимушених переселенців; пріоритетність нейропсихологічних досліджень з розробки методів подолання деструктивних для людини наслідків травм ЦНС; акме-орієнтованих технік внутрішньої гармонізації особистості, що є особливо актуальним в умовах неоголошеної війни та перманентних бойових дій на Сході країни.

 

Заступник декана факультету психології з наукової роботи

Пащенко С. Ю.,

доцент кафедри психології розвитку, доктор психологічних наук

Яблонська Т. М.

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024