Новини

 

У Військовому інституті КНУ вшанували День Гідності та Свободи України

21.11.2016

Сьогодні, на честь початку дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції гідності (2013 року) особовий склад Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка вшанував події Дня Гідності та Свободи урочистим мітингом.

На заході були присутні почесні гості: заступник генерального директора Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції гідності Антоніна Піпко, учасник АТО, безпосередній свідок подій 2013-2014 років, сотник «Майдану» Сергій Фесенко, представники громадських організацій Військового інституту.

У своєму вступному слові очільник навчального закладу генерал-майор Віктор Балабін зазначив, що в цей день ми відзначаємо мужність героїв, громадян, військовослужбовців, волонтерів, представників різних соціальних верств, які виявили свої найкращі риси громадянина та патріота. «Цілісність, недоторканність нашої Батьківщини повинні бути у серці кожного військовослужбовця», – сказав, звертаючись до особового складу начальник Військового інституту.

Антоніна Піпко нагадала присутнім про історичні віхи здобуття українським народом своєї Незалежності та боротьбу за неї, особливо звернувши увагу на те, що поряд із простим людом завжди стояли військові. «Це говорить про вашу велику відповідальність, про гідність і свободу, яка живе у ваших серцях. Саме індивідуальна гідність, відповідальність і свобода творять гідність країни, гідність нації», – зазначила пані Антоніна.

У свою чергу, учасник АТО та подій Революції гідності Сергій Фесенко зазначив, що головне для майбутнього офіцера – це гідність, яка є запорукою успішності проведення бойових операцій. «Дивлячись на вас, я спокійний за майбутнє України. Разом, ми безперечно здобудемо перемогу над ворогом, здобудемо свободу».

Опісля, начальник Військового інституту провів робочу зустріч із представниками громадськості щодо подальшої плідної співпраці навчального закладу з Музеєм Революції гідності.

Окрім того, за підтримки Національного академічного театру драми імені Лесі України курсанти, офіцери та працівники відвідають виставу «Всюди один… Свічка на вітрі» про свободу і гідність відомого українського генія Тараса Шевченка.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024