Новини

 

Результати робочої зустрічі уповноважених представників редакцій наукових журналів КНУ в рамках Бібліотечної Ради Університету

21.11.2016

У Науковій бібліотеці ім. М. Максимовича, у рамках Бібліотечної Ради Університету, 16 листопада 2016 року пройшла робоча зустріч уповноважених представників редакцій наукових журналів університету з адміністрацією, представниками Служби інформаційного моніторингу, Інформаційно-бібліографічного відділу НБ та адміністрацією Видавничо-поліграфічного центру університету.

На зустрічі була представлена чергова редакція «Рейтингу наукових видань Київського національного університету імені Тараса Шевченка щодо відповідності умовам їх включення до світових реферативних та наукометричних баз (станом на 14.11.2016 р.)», який укладається кожні півроку Службою інформаційного моніторингу. Також був представлений звіт за результатами роботи з реєстрації бібліотекою DOI (Digital Object Identifier) для наукових журналів університету у 2016 році та розглянуті перспективи залучення нових видань у наступному році.

Представники редакцій отримали експертну консультацію та мали можливість обговорити зі спеціалістами Інформаційно-бібліографічного відділу Бібліотеки умови запровадження використання нового стандарту бібліографічних посилань, правил та особливостей їхнього складання й розміщення у статтях наукових журналів університету.

Було проведено професійну дискусію щодо реальних напрацювань редакцій журналів у комунікації зі Службою інформаційного моніторингу. Зокрема, представники «Вісника КНУ. Економіка» поділились досвідом із виконання технічних умов оформлення сайтів та документів у PDF-форматі для коректного їх відображення у базі Google Академія. Робота в цьому напрямі продовжується, свідомі науковці долучаються, професіонали підтримують.

Марина Петрушина
Завідувач відділу культурно-просвітницької роботи
Наукової бібліотеки ім. М.Максимовича
Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024