Новини

 

Курсанти НА СБУ презентували виставу-реквієм про Героїв СБУ «Війна без строку…»

16.11.2016

Курсанти Національної академії Служби безпеки України презентували у Київському національному університету імені Тараса Шевченка виставу-реквієм «Війна без строку…», присвячену загиблим співробітникам Служби.

Перед виставою до студентів та викладачів звернувся керівник Нацакадемії СБУ Сергій Кудінов, який вважає захід ще одним кроком у плідній взаємодії двох українських навчальних закладів. «Один з головних висновків цього часу – це те, що сьогодні, як ніколи, ми повинні бути разом. Пам'ять про загиблих співробітників СБУ – це, насамперед, турбота про їхні сім’ї. Зараз у вашому закладі навчаються діти двох наших Героїв.  Пам'ять про їх подвиги робить нас сильнішими, вона є основою нашого з вами майбутнього», – наголосив керівник Академії. 

Акторами вистави-реквієму «Війна без строку…» є курсанти І, ІІ та ІІІ курсів, яким присвоєно імена Геннадія Біліченка, Руслана Лужевського та Олександра Аніщенка. Від імені Героїв курсанти розповіли глядачам правдиві життєві історії про загиблих співробітників СБУ. У постановці були використані документальні фото та відеоматеріали, в тому числі з останніх днів життя офіцерів, а також спогади їхніх рідних. Ці історії не лише описують останні спецзавдання співробітників Служби, а й демонструють правду про неоголошену війну на сході України та героїзм її захисників. 

Ректор КНУ Леонід Губерський подякував колективу Академії СБУ за презентацію вистави-реквієму у їх навчальному закладі. «Рано ці Герої пішли із життя, але віддали його за нашу Батьківщину. Ми всі солдати своєї країни, свого народу. Переконаний, що перемога дуже швидко буде за нами. Будьте справжніми офіцерами і пам’ятайте, що Присяга складається один раз у житті», – підкреслив він, звертаючись до студентської та курсантської молоді.

За матеріалами прес-центру НА СБУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024