Новини

 

День правничої кар'єри

11.11.2016

10 листопада в Головному корпусі КНУ імені Тараса Шевченка юридичною клінікою «Pro bono» було проведено День правничої кар’єри.

Цей захід, спрямований на спілкування студентів з представниками юридичних компаній з метою обміну актуальною інформацією на ринку праці, встановлення контактів між роботодавцями та потенційними працівниками.

День правничої кар’єри – вже традиційна подія, що дозволяє студентам ознайомитися з можливостями стажування і працевлаштування та із бажанням поринути в юридичну практику.

Учасниками заходу стали відомі українські та міжнародні юридичні фірми: «AEQUO», «AVELLUM» ,«ePravo», «Eterna Law», «EVERLEGAL», «FCLEX», «ILF», «Redcliffe Partners», «Sayenko Kharenko»  та адвокатське об’єднання «Spencer&Kauffmann».

Перша частина заходу відбулася у формі співбесід та передбачала безпосереднє спілкування студентів з потенційними роботодавцями. На даному етапі всі охочі мали змогу якнайдетальніше ознайомитися з політикою й спеціалізаціями компаній, умовами стажування та працевлаштування, вимогами та побажаннями до кандидатів.

Представники юридичних фірм охоче консультували майбутніх колег щодо шляхів влаштування на роботу, порадили, як оформити резюме та мотиваційні листи, а також розповіли про додаткові можливості, насамперед про літні школи та закордонні програми.

Наступною частиною Дня правничої кар’єри стала жвава панельна дискусія з компаніями-учасниками. Зі студентами спілкувалися: радник ЮК «AEQUO» Сергій Денисенко, юрист ЮК «AVELLUM» Юрій Заремба, радник ЮФ «ePravo» Віталій Власюк, юрист ЮК «Eterna Law» Дмитро Гончаренко, радник ЮК «EVERLEGAL» Олександр Ружицький, юрист ЮК «FCLEX» Ігор Конопка, HR-директор ЮК «ILF» Катерина Заславська, партнер ЮК «Redcliffe Partners» Дмитро Федорук, а також директор ЮК «Sayenko Kharenko» Марина Голота.

Значна кількість практичних питань, суттєві відповіді та активне спілкування підтвердили зацікавленість як студентів, так і потенційних роботодавців і сприяли обміну досвідом.

Студенти-правознавці дізнались, які риси найважливіші для потенційного працівника (серед них відповідальність, уважність до деталей, комунікативні навички, вмотивованість, і навіть економічний спосіб мислення та гумор). А також яких найпоширеніших помилок варто уникати (хитрощів і ліні).

Панельна дискусія охопила широкий спектр питань: поради до резюме, мовний аспект, практику в юридичних клініках, а також тих змін у житті, до яких слід готуватися при працевлаштуванні в юридичну компанію.

 Потенційні роботодавці розповіли, чому ряд компаній передбачають проходження стажування, а деякі одразу працевлаштовують студентів та які особливості кожної з цих стратегій.

Цікавою і неоднозначною виявилася відповідь на запитання, що доцільніше: почати працювати якомога раніше в менш відомих фірмах або ж присвятити себе навчанню та іншій діяльності, зокрема громадській та навчанню за кордоном, а вже потім працевлаштуватися пізніше до компанії-лідера на юридичному ринку.

 Наприкінці дискусії автори найцікавіших запитань одержали подарунки від учасників заходу.

Члени юридичної клініки «Pro bono» висловлюють подяку учасникам заходу та запрошують усіх бажаючих долучатися до наступних Днів правничої кар’єри в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка!

 

Олена Шурин -  заступник координатора Юридичної клініки «Pro bono»,

Ірина Студенець -  студентка 4 курсу, консультант Юридичної клініки «Pro bono».

 Фото – Вадим Данчук, студент 4 курсу, консультант Юридична клініки «Pro bono»

 Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024