Новини

 

«Трійця: мозаїка, живопис, скульптура» В’ячеслава Казаневського

04.11.2016

3 листопада в Галереї Актової зали Головного навчального корпусу КНУ імені Тараса Шевченка відбулося відкриття експозиції талановитого українського художника В’ячеслава Казаневського «Трійця: мозаїка, живопис, скульптура».

Як пояснив присутнім у своєму вступному слові сам митець, триєдність у назві експозиції пояснюється специфікою творчих пошуків, активною фазою експериментів із формою та стилем, котрі В’ячеслав Казаневський продовжує і до сьогодні.

Митець – випускник факультету монументального живопису Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (м. Київ). Окрімцього, пан В’ячеслав навчався в бельгійській Академії мистецтв (м. Лювен), у майстерні Поля ван Ейка. На сьогодні В. Казаневський викладає у Європейській Школі Дизайну.

Не обійшлося на відкритті виставки без автобіографічних запитань, тому художникові довелося щиро зізнаватися присутнім, на кого ж із митців-класиків він орієнтується у творчих пошуках. Як виявилося, найбільший вплив на митця ще в юному віці мала творчість фламандського живописця-графіка Пітера Брейгеля Старшого.

Із українських художників В’ячеславові імпонує творчість Марії Приймаченко, до того ж В. Казаневський обожнює класику українського й світового кінематографу, як-от «Тіні забутих предків» С. Параджанова.

У кольорописі В’ячеслава Казаневського переважають насичені яскраві барви, художник відображає на полотні повноту й радість земного життя. Серед робіт, представлених в експозиції «Трійця: мозаїка, живопис, скульптура», переважають пейзажні й портретні замальовки. Присутні також зможуть оцінити якість виконання скульптурних і монументалістичних композицій, що їх В’ячеслав відтворив у інтер'єрних експериментальних формах, напрацювавши самобутню авторську техніку.

Як було зазначено на відкритті експозиції, одним із центральних образів на портретах В’ячеслава Казаневського є образ маленької дівчинки, майже немовлятка. Митець пояснив, що прообразом і джерелом натхнення для цих робіт стала його донечка, зростання якої татусь-художник і відтворив на полотні.

Усі охочі насолодитися творчістю В’ячеслава Казаневського зможуть відвідати експозицію з 07 листопада до 09 грудня 2016 року в Галереї Актової зали Головного навчального корпусу КНУ імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60).

Час роботи експозиції: з 9:00 до 18:00, вихідні: субота та неділя.

 Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024