Новини

 

Розвиток медичного права України

04.11.2016

«Розвиток медичного права України в контексті євроінтеграційних та глобалізаційних процесів» - такою була тема II Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, що відбулася 3 листопада 2016 року в стінах Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Захід був організований Навчально-науковим центром медичного права юридичного факультету і кафедрою адміністративного права КНУ імені Тараса Шевченка та Асоціацією адвокатів України.

Конференція розпочалася з вітальних слів ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академіка Леоніда Васильовича Губерського, що надали учасникам конференції наснаги та стали імпульсом для продуктивної роботи.

З вітальними словами до учасників конференції також звернулися: Іван Миколайович Сорока, помічник-консультант народного депутата України Ольги Богомолець, президент Українського медичного клубу; Василь Михайлович Князевич, міністр охорони здоров’я України (2007- 2010), Голова Правління Української Ліги розвитку паліативної та хоспісної допомоги; керівники та представники вищих навчальних закладів та професійних асоціацій.

У конференції взяли участь понад 150 учасників з різних регіонів України та зарубіжних країн, серед яких юристи і медичні працівники, науковці і практики, досвідчені фахівці та студентська молодь.

Програму відкрила доповідь директора Навчально-наукового центру медичного права юридичного доц. Радмили Юріївни Гревцової, що окреслила «порядок денний» удосконалення правового регулювання охорони здоров’я в Україні.

Про сучасні тенденції розвитку законодавства і практики у сфері охорони здоров’я закордоном розповів партнер адвокатської компанії «Dantas, Fonseca&Nigre» Вашингтон Фонсека з м. Сан-Пауло, Бразилія.

 Робота сесії «Актуальні проблеми розвитку медичного права в Україні та зарубіжних країнах» продовжилася надзвичайно цікавими доповідями, присвяченими напрямкам адаптації законодавства України у сфері охорони до законодавства ЄС і правовим проблемам застосування штучного інтелекту в медичній діяльності, становленню «електронного здоров’я» і удосконаленню цивільно-правової відповідальності медичних працівників тощо.

У фокусі уваги другої сесії конференції були медичне право та біоетика. Учасники з великою зацікавленістю заслухали доповіді, в яких було піднято правові проблеми, пов’язані із народженням та смертю людини.

Наступна, третя сесія була присвячена актуальним правовим проблемам трансформації системи охорони здоров’я. Значна увага булла приділена і правам людини в охороні здоров’я.

Доповідачі завершальної сесії у своїх виступах торкнулися правових аспектів забезпечення населення лікарськими засобами.

Усього під час роботи конференції було зроблено 28 доповідей, що викликали жвавий інтерес учасників заходу.

Проведення конференцій, присвячених розвитку медичного права України в контексті євроінтеграційних та глобалізаційних процесів, стало доброю традицією у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024