Новини

 

У КНУ вшанували пам’ять визволителів України

28.10.2016

Рада ветеранів університету  з нагоди відзначення 72-ої річниці визволення України від нацистських загарбників заклала  Клумбу Пам’яті.

Голова Ради ветеранів професор Федір Кирилюк зазначив, що шанувати пам’ять героїв та подвиг тих, хто загинув за Батьківщину – наш обов’язок.

«Так само, як і сучасні захисники незалежної України, учасники Другої світової війни – наші співвітчизники мріяли бачити її вільною. Всі, хто віддав життя за свій народ, гідні того, щоб ми їх пам’ятали», – сказав він.

Ветерани університету, незважаючи на температурні показники, з ентузіазмом долучилися до запропонованої Федором Кирилюком акції й посадили у Ботанічному саду тюльпани на честь 72-ї річниці визволення України від нацистських загарбників, яка щороку відзначається 28 жовтня. Клумба Пам’яті розквітне навесні й стане новим символом поваги й вдячності всім учасникам оборони й звільнення України та міста-героя Києва.

Корисною видалася прогулянка й алеями Ботанічного саду. Його вологе повітря наскрізь насичене леткими речовинами – фітонцидами, що мають оздоровчий ефект і є приємною особливістю у міських умовах.

Від провідного біолога Ірини Іванової екскурсанти дізналися чимало цікавого про різноманіття хвойних рослин світової флори, про унікальний річковий кедр, болотяний кипарис, метасеквою, порівняли кілька видів кедрових сосен й побачили різні сорти ялівців, туй і кипарисовиків.

Знайомство з різноманіттям рослин на відкритому ґрунті було вирішено продовжити навесні, а в зимовий період на нас чекають затишні оранжереї з найчисельнішою колекцією рослин різного географічного походження.

 

Секретар Ради ветеранів

Вікторія Недзельська

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024