Новини

 

Лекторій італійського професора Франческо Альберті у КНУ

20.10.2016

19 жовтня 2016 р. на історичному факультеті  КНУ імені Тараса Шевченка в рамках днів італійської культури за сприяння ГО "Інститут політики та урядування" розпочався лекторій професора Університету Тренто (Італія) Франческо Альберті "Холодна війна: історія vs сьогодення".

Франческо Альберті є визнаним фахівцем, автором низки наукових праць з історії «холодної війни», протистояння СРСР та США. Лекторій викликав значний інтерес у студентів, аспірантів не лише КНУ імені Тараса Шевченка, але й інших вишів та наукових закладів. На лекціях проф. Ф. Альберті не лише висвітлюються маловідомі факти протистояння часів «холодної війни», але й проводяться паралелі з сьогоденням, нинішнім загостренням міжнародних відносин. На перших двох лекціях йшлося про розгортання «холодної війни» в середині ХХ ст. та було охарактеризовані її основні етапи. Лектор акцентував увагу на маловідомих фактах запеклого протистояння двох наддержав: операції спецслужб, змаганні в космосі, впровадженні військових інноваційних технологій.

На лекціях 20 жовтня передбачається розглянути проблеми нинішнього загострення міжнародних відносин та порівняти його з подіями «холодної війни» ХХ ст. Захід проходитиме з 14.40 у аудиторії 349 історичного факультету.

Організатори лекторію "Холодна війна: історія vs сьогодення" кафедра нової та новітньої історії зарубіжних країн.

 

Фото Андрія Єловікова

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024