Новини

 

Перша лекція в "Університеті юних правознавців"

10.10.2016

У рамках Всеукраїнського проекту «Університет юних правознавців» у КНУ відбулася перша в цьому навчальному році лекція, що зібрала 118 учнів загальноосвітніх шкіл Києва.

«Університет юних правознавців» – це безкоштовний проект для дітей, які бажають отримати знання у різних сферах юриспруденції.  Після закінчення запланованого курсу активні «студенти» отримають «Диплом юного правознавця».

Перше заняття, що розпочалося 5 жовтня, було присвячене правам та обов’язкам дитини. Юні правники записували основні поняття та найважливіші питання у спеціально розроблені для проекту зошити, вирішували кросворд, відгадували загадки, аналізували давно відомі казки з позиції порушення певного права головного героя.

Однією з найбільших «родзинок» лекції стала яскрава та кольорова схема у вигляді Дерева права, що вдало відображала структуру правової системи, де кожна з гілок була окремою галуззю, а листочками позначалися права та обов’язки дітей відповідно до українського та міжнародного законодавства.

Усі заняття проходили у формі гри, а найактивніші зі студентів отримали спеціальні призи. Загалом захід відбувався у форматі живого спілкування в поєднанні з оригінальними видами робіт, спрямованими на те, щоб полегшити процес сприйняття доволі складної, але, безумовно, необхідної та корисної інформації.

Під час лекції школярі зрозуміли найголовнішу істину – право існує практично у кожній сфері діяльності людини, а його вивчення не лише сприяє формуванню цілісного світогляду, а й може стати справою усього життя.

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024