Новини

 

Відбулося жовтневе засідання Вченої ради КНУ

04.10.2016

3-го жовтня відбулося чергове планове засідання Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка.

Перша частина засідання відбулася в аудиторії імені Михайла Максимовича ( № 329), куди були запрошені працівники Науково-дослідної частини університету і наукові співробітники, які  працюють над виконанням фундаментальних та прикладних наукових тем.

Присутні заслухали доповідь проректора з наукової роботи КНУ Віктора Мартинюка «Про стан та завдання підвищення публікаційної активності співробітників КНУ імені Тараса Шевченка». В своїй доповіді проректор проаналізував стан  наукової діяльності в університеті загалом, науково-дослідної частини, як координуючої ланки, а також окремих наукових команд і результати їхньої роботи. Він, зокрема,  наголосив, що ротягом 2012-2016 рр. кількісна перевага в статтях, опублікованих співробітниками Університету виданнях Scopus, традиційно зберігається за природничими факультетами/ інститутами. Найбільша частка публікацій належить хімічному, фізичному, механіко-математичному факультетам ННЦ «Інститут біології», факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем, інституту високих технологій, факультету комп’ютерних наук та кібернетики, Астрономічній обсерваторії. Серед соціогуманітарних факультетів найбільшу кількість публікацій має економічний факультет.

 Загальна динаміка в науковій діяльності присутня, але вона недостатньо висока, як для лідера вітчизняної освіти.

 Ректор Леонід Губерський у свою чергу висловив ряд зауважень до публікаційної активності науковців університету, що є однією з вагомих складових рейтингування та  академічної репутації університету. Він закликав активніше працювати з науковою молоддю для роз’яснення їм основних правил підготовки публікацій, зокрема,  у виданнях Scopus та Web of Science, а також запровадити систему матеріального стимулювання співробітників університету за високу публікаційну активність.

Повністю з доповіддю, що була активно обговорена присутніми, можна ознайомитися на сайті НДЧ КНУ.

Друга частина засідання  проходила в залі Вченої ради. Розпочалася вона з урочистостей. Ректор університету академік Леонід Губерський вручив Диплом і пам’ятну медаль «Почесний професор КНУ імені Тараса Шевченка» директору Інституту географії НАН України Леоніду Григоровичу Руденку.

Члени Вченої ради заслухали також інформацію про роботу ВЧ  у 2015/2016 н. р. та затвердили  план її роботи на 2016/2017 н. р. , а також склад та план  роботи  постійних комісій.

 Проректор з наукової роботи Віктор Мартинюк доповів про  зарахування до докторантури на 2016-2019 н. р.

Голова Вченої ради КНУ професор Володимир Цвих звернувся з заявою до Вченої ради з проханням звільнити його від обов’язків Головиза власним бажанням. Вчена рада задовольнила прохання професора В. Цвиха.

 Відбулися вибори нового Голови Вченої ради КНУ. Таємним голосуванням Головою вченої ради одноголосно ( 1 – утримався) обрано ректора університету  академіка Леоніда Васильовича Губерського.

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024