Новини

 

Зустріч в КНУ з старшокласниками Києва

26.09.2016

22 вересня коридори Головного корпусу КНУ заповнили гості, які , на перший погляд, мало чим відрізнялися від студентів-першокурсників. Проте ними вони мають намір стати лише наступного року, а наразі прийшли побачити кращий ВНЗ країни, як кажуть, зсередини і своїми очима.

Організувало ці відвідини Підготовче відділення КНУ, очолюване доцентом Іриною Ляшенко. Вона особисто склала програму гостин до університету для учнів 11-х класів Русанівського ліцею Києва, з яким діє Договір про співпрацю, а також для учнів спеціалізованої загальноосвітньої школи № 210  Оболонського району міста.

 Мета заходу – познайомити учнів з найкращим вищим навчальним закладом країни, з його факультетами, інститутами та підрозділами, умовами вступу та навчання, програмами академічної мобільності студентів та перспективами працевлаштування.

 Програма зустрічі передбачала також, екскурсії до двох музеїв -  історії Університету та Зоологічного, а також спілкування з завідувачем Підготовчого відділення у форматі запитання-відповіді.

 Зокрема учням Русанівського ліцею Ірина Ляшенко роз’яснювала основні положення Договору про співпрацю, згідно з якими старшокласники проходять курс комплексної підготовки з математики, фізики, української мови й літератури, що, за умов виконання навчальної програми та успішного складання підсумкових тестів з профільних предметів, дасть можливість здобути 5% конкурсного бала та право на першочергове зарахування. Це допоможе абітурієнту перемогти в конкурсі та здобувати освіту за бюджетною програмою на обраний факультет природничого або інженерно-технічного профілю.

 Слід сказати, що такого роду профорієнтаційні заходи на Підготовчому відділенні КНУ вже стали традицією. Університет охоче приймає таких відвідувачів, адже сподівається, що випускники спеціалізованих шкіл, професійно підготовлені й свідомі свого вибору, стануть нашими студентами.

 Олена Сапожнікова

Прес-центр

                                                                                                                 

                                                                                                                          

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024