Новини

 

Відбулася конференція трудового колективу Київського університету

13.09.2006
Одинадцятого вересня 2006 року відбулася конференція трудового колективу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, в
якій, окрім членів Вченої ради університету, членів Вчених рад факультетів (інститутів), співробітників та студентів університету, взяв участь Міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко.

Міністр разом з трудовим колективом університету слухав звіт ректора Скопенка Віктора Васильовича про роботу Київського національного університету імені Тараса Шевченка в 2005-2006 навчальному році та завдання на наступний 2006-2007 навчальний рік.

Віктор Васильович розповів про роботу, яка ведеться для удосконалення навчального процесу. Зокрема, у зв’язку з прийнятим рішенням про обов'язковий перехід на кредитно-модульну систему навчання студентів перших курсів усіх інститутів та факультетів, починаючи з 2006/2007 навчального року, уточнені навчальні плани, підготовлена навчально-методична документація, яка адаптована і доповнена з урахуванням особливостей цієї системи.

Ректор підкреслив, що в університеті ведеться активна науково-дослідна робота. Значно інтенсивнішою стала міжнародна співпраця. Університет підтримує зв'язки з 89 університетами з 42 країн світу. За останній рік укладені і пролонговані угоди про співпрацю з п’ятьма вищими навчальними закладами (Казахстан, Італія, Франція, Литва, Польща). У 2005-2006 рр. Було підвищено заробітну плату працівникам університету, стипендії аспірантам, докторантам. За минулий навчальний рік проведені значні ремонтні роботи: відремонтовано більше ста навчальних приміщень. Відзначаючи певні досягнення університету, Віктор Скопенко зазначив, що не все бажане щодо удосконалення навчально-наукової роботи, вирішення соціально-побутових питань виконане із-за нестачі коштів, як бюджетних, так і з соціальних фондів. Після доповіді ректор привітав усіх з 172-річчям університету, побажав доброго здоров’я, щастя, нових звершень на честь нашого славного університету.

Привітав колектив університету з нагоди його 172-річчя Міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко. “Ваш університет успішно опановує нові реалії у сфері освіти, науки і виховання. За 172 роки свого існування він став справжнім національним центром підготовки інтелектуальної еліти”, - зазначив Міністр.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024